A Bitburger Sörfőzde Németország egyik, máig magántulajdonban lévő sörgyára. A több mint 200 éves főzdét 1817-ben alapították, immár hetedik generációs családi vállalkozásként működik. A minőség iránti elkötelezettségük eredménye, hogy mára a Bitburger Németország legnagyobb mennyiségben fogyasztott csapolt söre.

A Bitburger sörgyár igazi karrierjét az 1970-es években futotta be. Ekkor született a sör világhírű jelmondata a „Bitte ein Bit”, és rövid időn belül igazolta, hogy a jó sörnek is kell reklám. Az akkoriban szokatlanul intenzív marketingnek köszönhetően néhány év alatt megtízszerezte a termelését, és a német sörpiac egyik vezető márkájává vált.

Bitburger sörcsap
Bitburger sörcsap

A hagyományos német sörfesztiválok hangulatát megidéző Bitburger Festbier egy tradicionális sör, kategóriáját tekintve egy märzen, amelyet tavasszal készítenek el, hónapokig érlelik, a kellő testesség, a borostyánba hajló szín és a lekerekedett, finoman malátás ízvilág elérése érdekében.

A sör főzésekor különleges malátakompozíciót használnak, amelybe kerül pilzeni, müncheni és karamell maláta is. Ami a komlókat illeti, a Festbierben a Bitburger híres, saját komlókból készülő „Siegelhopfen” komlókeveréke kerül.

A Bitburger Festbier, a tavaly debütált Bitburger Triple Hop’d-hoz hasonlóan, a hazai Spar üzletekben érhetők el 2021. szeptember 2-től.

Bitburger Festbier
Bitburger Festbier – „The best for your fest”

Jellemzők – Bitburger Festbier

A Bitburger Festbier világos borostyánszínű, illatában emlékeztet az ősz első napjaira, az enyhén pörkölt kenyér és gyümölcstorta keverékére, leheletnyi karamellel. Ropogós és testes, ízében a maláta, pörkölt dió és a kenyér jegyeit érezzük, a mazsola és az aszalt gyümölcsök jól kiegyensúlyozott édességével. A korty könnyű, de hosszan tartó kesernyésséggel zárul, amely nem tolakodó, és szépen párosul az érezhetően magasabb alkoholtartalommal. Igazi példája annak a stílusnak, amely kitűnően illik a sült pulykához, erős sajtokhoz vagy grillezett sajtokhoz.

  • Típus: märzen (alsóerjesztésű)
  • Kiszerelés: palack (330 ml)
  • Összetétel: víz, árpamaláta, komló, komlókivonat, élesztő
  • Alkoholtartalom (ABV): 6,2%
  • Keserűség (IBU): N/A
  • Szín (SRM / EBC): N/A
  • Eredeti szárazanyag-tartalom (Balling): 14,5%
  • Származási hely: Németország (Bitburg)
  • ÉrtékelésUntappd / RateBeer