Borsodi Gyömbér Ale

A Borsodi Sörgyár tavaly mutatta be új portfoliójának első két tagját, az extra komlós Borsodi Hoppy-t, valamint a vállalat történetének első felsőerjesztésű termékét, a Borsodi IPA-t. Mindkét termék nagy siker lett a fogyasztók körében, így a Borsodi Sörgyár idén tavasszal a Borsodi Gyömbér Ale bevezetésével folytatja a sort.

Az „ale” típusú sörök felsőerjesztéses technológiával készülnek, az eljárás először a középkori Belgiumban és Nagy-Britanniában tett szert népszerűségre, ám azóta sikeresen meghódította a sörkedvelők szívét világszerte. Intenzív ízkaraktere a többféle komló és maláta összetevőin alapszik, amit gyakran a
sörrel együtt érlelt gyümölcsök mélyítenek tovább.

Az idei év legfrissebb Borsodi újdonságáról elmondható, ahogy az új portfólió egészéről; fő lényegét az úgynevezett „Borsodis csavar” adja.

Spiegel György, a Borsodi Sörgyár marketing igazgatója, hozzátette:

Hétköznapjaink során számos meglepetés érhet, legyen az egy teljesen új ízvariáció, amivel még nem találkoztunk az itthoni boltok polcain, vagy amikor egy régen várt ismerőst látunk a portfólióban. A Gyömbér Ale esetén a hazai sörgyártók kínálatában egyedülálló frissítő, fűszeres ízzel köszöntjük a tavaszt, mely tökéletesen illik sütögetéshez és piknikezéshez a barátokkal, vagy nehezebb, teltebb ízű ételek mellé.

Folyamatos a fejlődés

Az újdonságot körültekintő előkészítés előzte meg. Az új termékek fontos részét képezik a Borsodi Sörgyár stratégiájának, melynek középpontjában a hosszú távú építkezés, a hagyományok tisztelete mellett a folyamatos fejlődés áll. Ennek jegyében a Borsodi Sörgyár a tavalyi évben lezárta
története legnagyobb beruházását, amelynek köszönhetően a bőcsi üzem kapacitása 2,5 millió hektoliterre bővült, amely így már a Molson Coors regionális központja.

Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője és kereskedelmi igazgatója elmondta:

A Borsodi Sörgyárnál mindig a kereskedelmi partnereink és fogyasztóink igényeit szem előtt tartva végezzük fejlesztéseinket, ezzel lehetővé téve, hogy a magas színvonalon tudjuk kiszolgálni a hazai sörkedvelőket. Ennek jegyében fejlesztettük az üzemünket és vezettük be az új portfóliónkat. A Borsodi Hoppy és a Borsodi IPA tavalyi sikere igazolta számunkra, hogy jó úton haladunk, ezért döntöttünk úgy, hogy idén tovább bővítjük a kínálatunkat.

A Borsodi Gyömbér márciusban jelenik meg a boltok polcain dobozos kiszerelésben.

Jellemzők – Borsodi Gyömbér Ale

A sör, ami először meglep, aztán az új kedvenced lesz. Bizony, ez itt a Borsodi Gyömbér Ale, egy fűszeres, gyömbéresen pikáns, mégis könnyed felsőerjesztésű sör. Pattinthatják azok, akik szeretik a Borsodit. Pattinthatják azok, akik szeretik a gyömbért. De legfőképp azok, akik mindkettőt.

 • Típus: gyömbérsör (felsőerjesztésű)
 • Kiszerelés: doboz (500 ml), palack (500 ml)
 • Összetétel: víz, árpamaláta, gyümölcscukor, narancslé sűrítmény, gyömbér kivonat, citromlé sűrítmény, természetes aroma, komló, élesztő
 • Alkoholtartalom (ABV): 4.0%
 • Keserűség (IBU): 20
 • Szín (SRM / EBC): N/A
 • Eredeti szárazanyag-tartalom (Balling): N/A
 • Származási hely: Magyarország (Bőcs)
 • ÉrtékelésUntappd / RateBeer

Személyes vélemény

Sörként értelmezhetetlen, alkoholtartalmú gyömbéres üdítőként hibátlan, akinek a Canada Dry, Kinley Gyömbér ízvilág fekszik, elégedett lesz.

Kövesd a Kocsmablogot weben, Facebook-on és Instagramon, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

2 komment

 • 2021.03.15. at 10:50
  Permalink

  Nem hiszem hogy a Borsodi tud normális sört készíteni, akár gyömbérrel is. Mindennek ott a végén az az undorító savanykás kukorica íz. Mikor megkapták a Staropramen licencet, azt is ugyanígy elbaszták. Azóta lehet újra meginni, mióta nem ők főzik, hanem újra az eredeti gyárból jön.

  Reply
  • 2021.03.18. at 22:20
   Permalink

   Egyre több sörükből hagyják ki a kukoricát ők is. Ebből is. Nem célom védeni a mundér becsületét, semmi közöm hozzájuk, de a fejlődés Bőcsön vitathatatlan. Felmérik a piacot, kísérleteznek, esetenként, mint itt a Gyömbér Ale esetén, még előremutatónak is hatnak. Más kérdés, hogy pár hónap múlva egy kockás papír fölött könyvelők vonják majd le a tanulságot. Önmagában az, hogy próbálkoznak, már becsülendő. Hisz nincs mindenkinek pénze a kifinomult kisüzemi kínálatra. Ebben konkrétan meg annyi a cukor, hogy ha volt is savanyú a végén, hidd el, elnyomja. 🙂

   Én amondó vagyok, minden könnyen hozzáférhető nagyüzemi sörújdonságot meg kell kóstolni, és mindenki más véleményét kizárva meghozni a személyes döntést. Ízlik vagy nem ízlik?

   Tudtommal a Staropramen világos és a Staropramen barna még mindig licencsör, mi a magyar gyárban készül. A Staropramen Granát és a Staropramen Unfiltered, mi Prága városából érkezik. Mármint a hazai piacon.

   Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük