A Dreher több évtizedes tapasztalatával most egy igazán különleges sörrel jelentkezik a piacon, ami tökéletes választás lehet azoknak, akik valami újat szeretnének kipróbálni, és azoknak is, akik csak egy picit szeretnének elszakadni a megszokott ízektől. Az elmúlt években a magyar fogyasztók közül mind többen döntöttek úgy, hogy kipróbálják a sörök kevésbé megszokott változatait is. Ebből a trendből kiindulva alkotta meg a márka legújabb termékét, a Pale Ale-t, amellyel úgy kínál egy teljesen új ízélményt a fogyasztóknak, hogy közben azok sem fognak benne csalódni, akik a hagyományos lager típusú sörök mellett teszik le inkább a voksukat.

Dreher Pale Ale
Dreher Pale Ale szórólap

Más, mint a Drehertől megszokott

A Dreher Pale Ale kétféle árpamalátából, pótanyag, alias kukorica és/vagy rizs hozzáadása nélkül készül, és a felsőerjesztésű sörök táborát erősíti. Ez a típus abban tér el a megszokott lager söröktől, hogy az ale típusú élesztő az erjedés végén nem az erjesztőtank alján gyűlik össze, hanem felemelkedik a sör tetejére, az erjesztést pedig magasabb hőmérsékleten, kb. 15-21 ℃-on végzik a megszokott 10-14 °C helyett. Míg a lagertől „egyszerű”, tiszta ízeket várunk el, komlósságot, malátás jelleget, addig az ale sörök összetettebb ízhatást hoznak, a kesernyés ízbe gyümölcsös frissesség is vegyül.

A brit eredetű ale sörök világában a Dreher Pale Ale egy könnyen iható, világos, szűrt sörfajtát képvisel, amelyben a kellemesen malátás aromához a komlók frissítő citrusossága keveredik. Receptjét különleges komlók hozzáadásával alakították ki: Kazbek, Citra és Chinook komlóval, a tradicionálishoz közelebb álló hidegkomlózásos technológiával – értsd, komlóágyú nélkül, amely egyedi ízét adja. Az aranyszínű ale zamatos íze ugyanakkor a lagerekétől sem áll nagyon távol, mindenkinek ajánlható, aki szívesen kipróbálna egy könnyed, komplexebb ízhatást hordozó világos sört, ami igazi nyári kedvenc lehet.

A Dreher Pale Ale a kőbányai sörgyárban készül, és a gyártási folyamatát úgy alakították ki, hogy ahhoz nem volt szükség plusz technológiai beruházásra. Ezzel együtt fontos, hogy az új élesztőtörzs bevezetése és a különböző főzési fázisokban történő hidegkomlózás nagyobb odafigyelést, és több manuális munkát igényel.

Négyesi Fruzsina, a Dreher Sörgyárak prémium márkákért felelős marketing vezetője elárulta:

Egy olyan sörrel szerettünk volna előrukkolni az idei szezonban, amelynek tulajdonságai – könnyedség, teljesebb ízek, zamatosság – alkalmassá teszik arra, hogy bevezethessük fogyasztóinkat az ale-ek világába, amelyek a lager mellett a másik nagy sörtípust képviselik.

Dreher Pale Ale
Dreher Pale Ale bemutató

Meghallgattatott és eldöntetett

Séra Péter, a Dreher Sörgyárak sörtermelési főmérnöke hozzátette:

A gyárban több próbafőzetet készítettünk, a döntést pedig a fogyasztóinkra bíztuk, ők választották ki, hogy melyik változat legyen a Dreher-család új tagja, a Pale Ale. Reméljük, mindenkinek elnyeri majd a tetszését.

Több mint 600 fő bevonásával zajlott a kutatás. A nagy számok törvénye alapján 600 potenciális fogyasztó nem tévedhet, így ha bárkiben felmerülne az érzés, hogy a Dreher Pale Ale nem elég bátor, és nagyüzemi fronton ez a Soproni IPA-hoz képest evolúciós visszalépés, akkor arra a magyarázat ez. Jelen esetben a Dreher márka nem vállalt komoly piaci kockázatot, de azzal, hogy holmi fantázianév helyett a Pale Ale fogalmát bevezeti a köztudatba, edukációs hatással bír. Ennek is lehet örülni!

Az új Dreher Pale Ale 2018. március 19-től érhető el a boltokban 0,5 literes dobozos és palackos kiszerelésben, de hamarosan csapolva is kapható lesz – vélhetően a csapolt Dreher Hidegkomlós mellett vagy helyett, országosan mintegy 250 vendéglátóhelyen. A végső fogyasztói ára várhatóan a Dreher Classic fölött lesz kicsivel.

Dreher Pale Ale
Dreher Pale Ale

Elbaltázott Pale Ale dizájn

Hogy az új márka megjelenése mennyire tetszetős, arról nyilván lehet vitatkozni, mert ahogy a söröknél is: ízlések és pofonok. Ugyanakkor roppant kínos, amire a Különleges Sörök Kedvelői Facebook csoportban világítottak rá, hogy a Pale Ale szöveget jellemző “egyedi” betűtípus a cseh Permon söröknek is a “sajátja”, de ami durvább, hogy a német Maisel & Friends Pale Ale sörének címkerészlete már-már megtévesztésig azonos! Nem irigyeljük azt a grafikust, akinek ezért a szőnyeg szélére kell majd állnia…

Permon Any Ale
Permon Any Ale
Maisel Pale Ale
Maisel Pale Ale

Jellemzők – Dreher Pale Ale

Kellemesen kesernyés ízvilágú, ale típusú szűrt sörkülönlegesség. Különleges komlók hozzáadásával gondolták újra a receptet: Kazbek, Citra és Chinook komlóval készítik ezt az aranyszínű, könnyen iható sört.

  • Típus: pale ale (felsőerjesztésű)
  • Kiszerelés: doboz (500 ml), palack (500 ml)
  • Összetétel: víz, árpamaláta, komló, komlókivonat
  • Alkoholtartalom (ABV): 4,8%
  • Keserűség (IBU): 20
  • Szín (SRM / EBC): N/A
  • Eredeti szárazanyag-tartalom (Balling): N/A
  • Származási hely: Magyarország (Budapest)
  • ÉrtékelésUntappd / RateBeer

Gyártó adatlap – Dreher Sörgyárak


Iszol te rendesen?

esemény italok érdekesség