Van ok az örömre: február közepén jelent meg a Dreher Classic-ot váltó Dreher Gold, és pár hétre rá a tavalyi DreherFeszten nagy sikerrel debütáló Dreher Red Ale piaci bevezetése is megtörtént!

Séra Péter, a Dreher Sörgyárak sörfőzőmestere a Dreher Red Ale receptjéről elmondta:

Az új recept megalkotásával célunk az volt, hogy egy könnyen iható, mégis karakteres sört hozzunk létre. A Dreher Red Ale egy karamellás, malátás, pörkölt aromájú sörkülönlegesség, amely elkészítéséhez a Kazbek, Citra és Chinook komlókat használjuk fel. Kitöltve a látványos vöröses-barna színéről és krémszínű habkoronájáról lehet könnyen felismerni.

A Dreher Red Ale készítésénél az élesztőgombák – a lager sörökkel ellentétben – a 15-21 fokon végzett erjedési folyamat végén felemelkednek a sör tetejére, innen származik a „felsőerjesztésű” megnevezés. Az Ale élesztőket tradicionálisan az Egyesült Királyságban, Belgiumban és az Egyesült Államokban használják. A Dreher Sörgyárak 2018-ban vezette be az első ilyen típusú sörét, a Dreher Pale Ale-t, amelyből már az első évben több mint 7 millió korsónyit értékesített.

De a történetnek itt még nincs vége, mert az új íz érkezésével friss külsővel jelenik meg a márka teljes termékcsaládja. Négyesi Fruzsina, a Dreher Sörgyárak magyar márkáinak márkavezetője elmondta:

Azt tapasztaljuk, hogy a variáns termékcsaláddal a fogyasztók kifejezetten széles körét érjük el, sőt, egy új közönséget is sikeresen meg tudunk szólítani. Ezért is fektettünk kiemelt figyelmet arra, hogy párhuzamosan a Dreher Red Ale megérkezésével a márkaportfóliót minden szempontból prémiummá alakítsuk. Az egyes variánsok egységes, letisztult megjelenést kaptak, a Dreher Hidegkomlós receptjéből pedig elhagytuk a kukoricagrízt.

Dreher Red Ale
Dreher variánsok, köztük a Dreher Red Ale

Vagyis a Dreher márkanevet mostantól az új, kukoricagríz nélküli receptúra alapján készülő sör mellett már 4 variáns, a Hidegkomlós, a Pale Ale, a Bak és a Red Ale viseli. A logóban szereplő háromszög szimbolikája mostantól a teljes portfolióra igaz: kizárólag árpamaláta, komló és kristálytiszta víz felhasználásával készülnek a variánsok.

A Dreher Red Ale a kiskereskedelemben 0,5 literes dobozban és üvegben, a többi variánssal megegyező áron kapható. A vendéglátóhelyeken ezen felül 30 literes hordós kiszerelésben elérhető.

Jellemzők – Dreher Red Ale

  • Típus: Red Ale (felsőerjesztésű)
  • Kiszerelés: doboz (500 ml), palack (500 ml)
  • Összetétel: víz, árpamaláta, komló, komlókivonat
  • Alkoholtartalom (ABV): 4,8%
  • Keserűség (IBU): 20
  • Szín (SRM / EBC): N/A
  • Eredeti szárazanyag-tartalom (Balling): N/A
  • Származási hely: Magyarország (Budapest)
  • ÉrtékelésUntappd / RateBeer

Gyártó adatlap – Dreher Sörgyárak


Iszol te rendesen?

esemény italok érdekesség