A Hoptop sörfőző üzeme magas minőségű kraft söröket gyárt 2016 óta, amik jól ismertek a kisüzemi sörfogyasztók körében. 2023-ban a teljes gyártósor megújításával a Főzdepark udvarából átköltöztek a régi Királyi Sörfőzde épületével szembe a Maglódi út túloldalára a Lechner Rendezvényközpont indusztriális épületébe, ahol a sörgyártás mellett a kraft sörök világának széleskörű megismertetése is céljuk.

A Hoptoberfest a kőbányai HopTop kisüzemi sörfőzde a legmodernebb technológiával felszerelt új üzemének hivatalos megnyitó ünnepsége, egyben születésnapi bulija, ahol több mint 30 különböző kraftsörrel, koncertekkel, családi programokkal várják az érdeklődőket.

Hoptoberfest 2023

Az már csak természetes, hogy az összes sörcsapon Kőbányán készült sörök folynak a tradicionális Pilsneri lágersörtől a hordóérlelt imperial stoutig. A választékban a kraftfogyasztók által jól ismert IPÁ-k, savanyított sörök, stoutok mellett több újdonság és collab is megjelenik, amihez a Billog Street Food ételeiből lehet válogatni. A szervezők az esemény alkalmával a gyerekekre is gondoltak, egész napos családi programokkal, pónilovaglással, ugrálóvárral és hopsodával készülnek a családdal érkezőkre. Esténként élőzenével, koncertekkel várják a bulizó közönséget!

Olyan, mint egy oktoberfest, de van benne kraft!

A hagyományos Oktoberfesthez hasonlóan itt is van sörsátor, bajor kolbász, bajor perec, és 1 literes fesztiválkorsó. A fesztivál hivatalos söre a Münich Helles, egy tradicionális Helles típusú bajor lager sör, jelen esetben pilseni és mücheni malátákkal, Magnum és Tettnanger komlókkal, amit 5 hétig ászokoltak, és amit a fesztivál alatt világbajnok 990 Ft/liter áron lehet megvásárolni.

A hagyományos Oktoberfest hangulata mellett az ország legújabb sörfőzdéje és taproomja is megnyitja kapuit a résztvevők előtt. Sőt, a fesztivál ideje alatt ingyenes sörfőzde túrákat is tartanak, ahol a kisüzemi sörök készítésének titkairól is szó esik.

A háromnapos sörfesztivál részeként koncertek is szerepelnek a programban. Pénteken fellép a Melody Maker és a Candymen Duo, szombaton az Acoustic Melone és a Nehézlemez Műhely, illetve a hagyományos sramli kedvelőinek a Tarianer Spitzbuam húzza a lábalávalót.

Belépő nincs, fesztiválpohár vásárlása nem kötelező

A belépés ingyenes, a sörfogyasztáshoz fesztiválpoharat (2.990 Ft) vagy akár literes söröskorsót (4.990 Ft) lehet vásárolni, de nem kötelező! Akik előre megvásárolják online a poharat, sörrel telecsapolva kapják! A megvásárolt poharak mindhárom napon használhatóak, nem kell újat vásárolni. Aki nem akar poharat venni, repoharat is vehet, amit visszaválthat!

A rendezvényen készpénz és bankkártyás fizetési mód egyaránt lehetséges.

Nyitvatartás

  • 2023. szeptember 22. 11:00-22:00
  • 2023. szeptember 23. 11:00-22:00
  • 2023. szeptember 24. 11:00-17:00

Megközelítés

Hoptop Sörfőzde & Merkapt Sportközpont
1106 Budapest, Maglódi út 12.

  • Tömegközlekedéssel: 28, 28/A, 37-es villamos; 95, 195, 85E autóbusz
  • Autóval: ingyenes parkolás az épület mellett és a környező utcákban lehetséges

Történeti áttekintés

További információ

Részletes program, csaplista:  www.hoptoberfest.hu


Iszol te rendesen?

esemény italok érdekesség