A Soproni Óvatos Duhaj család nagy sikereket ért el a sörpiacon. A család legelső tagja, a Soproni Óvatos Duhaj IPA például a legkedveltebb felsőerjesztésű sör a magyar kiskereskedelmi eladások alapján. A márkacsalád célja, hogy mindenkinek tudjon izgalmas és új sörtípusokat mutatni, ezáltal építse a sörkultúrát. A legújabb családtag a Porter, Stubna Ágoston az első Soproni Sörversenyre beküldött receptje alapján készült, felsőerjesztésű, szűretlen barna sör, izgalmas pörkölt kávés aromával, 5,2%-os alkoholtartalommal. Majd egy év távlatából így emlékezett vissza.

Nagyon örültem, hogy megnyertem a tavalyi versenyt, hiszen már évek óta főzök otthon söröket, de porterrel még nem volt dolgom korábban, így ez igazán izgalmas kihívás volt. Külön öröm, hogy a Soproni Óvatos Duhaj Porter megjelenésével végre minden barátom megkóstolhatja az egyik sörömet, nincsenek mennyiségi korlátok, mint az otthoni sörfőzésnél általában. Elsőre talán könnyűnek tűnik az otthoni sörfőzés, hiszen már több ezer éve főznek söröket a világon, de kell hozzá tapasztalat, precizitás és alapanyagismeret. Ettől függetlenül minden lelkes amatőrnek ajánlom, hogy nevezzen a következő ilyen versenyre, hiszen óriási élmény volt látni, hogy a receptem nagyüzemi körülmények között is megállja a helyét.

Soproni Óvatos Duhaj Porter
Soproni Óvatos Duhaj Porter – nyertes sör

Küszöbön a folytatás

A lehetőségre nem is kell tovább várni. A II. Soproni Sörversenyt a Soproni Óvatos Duhaj Porter megjelenésével egyidőben hirdették meg, újabb izgalmas lehetőséget nyújthat mindazoknak, akik nem csupán szeretik a sört, de szívesen főzik. A megmérettetés egy izgalmas lehetőség számukra, hiszen a nyertes sörfőző receptje alapján készülhet majd el a Soproni Óvatos Duhaj sörkülönlegességek családjának legújabb tagja.

2019-es verseny egy új sörkategóriában méri össze a lelkes amatőrök műveit. Idén a nevezőknek hoplágert kell főzni, ahol is a zsűri által legjobbnak ítélt sörfőző – tartva a tavalyi tétet – egymillió forinttal lehet gazdagabb, mindamellett, hogy 2020-ban viszontláthatja a boltok polcain saját alkotását. Szabó Dalma, a Soproni márkamenedzsere úgy fogalmazott: 

A II. Soproni Sörversenyre hopláger kategóriában várunk söröket, ahogy tavaly, úgy idén is fontos, a recept illeszkedjen az Óvatos Duhaj családba, tehát könnyen fogyasztható legyen, azoknak a sörkedvelőknek, akik az adott kategóriában éppen csak elkezdenek kalandozni. A hopláger egy alsóerjesztésű sör, melynél a hideg sörléhez kerülnek a komlók, így az illóolajok nem forrnak el, izgalmas komlós jegyek maradnak a sörben. A megszokott világos sör ízéhez képest citrusosabb, fűszeresebb aromát kapunk. A magyar piac 90%-a láger sör, így még mindig ez a legnépszerűbb sörtípus. Ezért fontos, hogy az igazi láger kedvelőknek is legyen izgalmas alternatíva a Soproni Óvatos Duhajok között.

Soproni Óvatos Duhaj Porter
mi, magyarok mindenhez értünk

A II. Soproni Sörverseny eredményhirdetése 2019. december 18-án lesz a Bestiában. Addig is, most hogy beköszöntött a hűvös idő, a várakozás pillanatait a Soproni Óvatos termékcsaláddal szebbé tehetjük, beleértve a dobozos illetve palackos kiszerelésű szürke címkés Soproni Óvatos Duhaj Portert.

Jellemzők – Soproni Óvatos Duhaj Porter

  • Típus: Porter (felsőerjesztésű)
  • Kiszerelés: doboz (500 ml), palack (500 ml)
  • Összetétel: víz, árpamaláta, komló, komlókivonat, élesztő
  • Alkoholtartalom (ABV): 5,2%
  • Keserűség (IBU): N/A
  • Szín (SRM / EBC): N/A
  • Eredeti szárazanyag-tartalom (Balling): N/A
  • Származási hely: Magyarország (Sopron)
  • ÉrtékelésUntappd / RateBeer

Gyártó adatlap – Heineken Hungária


Iszol te rendesen?

esemény italok érdekesség