A békésszentandrási kisüzem új szintre emeli a sörözés élményét. A főzde portfóliójában már eddig is szinte minden jelentősebb sörtípus megtalálható volt, legyen szó modern lagerekről, testes duplabakokról, illatos ipákról, gyümölcsös-, vagy búzasörökről. Hogy teljes legyen a kép, most egy titokzatos, de akár valódi csodákra is képes american barleywine-nal jelentkeznek, melyet egy nem mindennapi életút, Harry Houdini munkássága inspirált.

American barleywine

Neve ellenére az árpabornak (barleywine) nincs köze a borhoz. Sokkal inkább egy magas alkoholfokú, tekintélyt parancsoló, karakteresen gyümölcsös aromákat hozó, keserédes sörtípus, melynek ereje sokrétűségben rejlik. Houdini, ennek amerikai típusú verziója (american barleywine) mely angol ősénél komlóhangsúlyosabb, olajosabb állagú és kesernyésebb, színe vöröses borostyán. Ez az erősen testes sör, a maláta édesen mazsolás ízkaraktereit kellemesen ötvözi a sötét gyümölcsök savasságával, fanyar, zamatos ízeivel, miközben nem tartalmaz gyümölcsöket.

A magas szárazanyagtartalom és a típus jellegzetessége miatt a Szent András Sörfőzde legújabb büszkesége – megfelelő körülmények mellett – akár egy évtizedig is tárolható, úgy nemesedik, mint a jó bor, idővel újabb és újabb rétegeit fedi fel. A békésszentandrási sörmanufaktúra célja, hogy ez a sör ízében, illatában és típusában legalább annyira egyedülálló legyen, mint életében névadója, a legendás Harry Houdini volt.

Harry Houdini

A magyar származású Harry Houdini kétségtelenül a történelem egyik legikonikusabb illuzionistája. Nemcsak a kártyatrükkök és a hagyományos bűvészmutatványok voltak a kisujjában, de bámulatosan szabadult ki többek közt bilincsekből, vízzel teli hordókból, börtöncellákból, szöges dobozokból, sőt túlélt egy élve eltemetést is. A palackon lévő fotó az 1899-es szabadulásának portréképe; a “kényszerzubbonyból való kiszabadulás” ötletét tökélyre fejlesztette, amelyet szinte bárhol képes volt bemutatni.

Ezzel a sörrel a cél, hogy ízében, illatában és típusában legalább annyira egyedülálló legyen, mint életében névadója, a legendás Harry Houdini volt. Szabadítsd ki a palackból! Tudd meg, milyen csodákra képes.

Jellemzők – Szent András Houdini

  • Típus: Barley Wine (felsőerjesztésű)
  • Kiszerelés: palack (330 ml)
  • Összetétel: víz, árpamaláta (Maris Otter Pale Ale, Pale Ale, Red-X, Melanoidin, Cara Münich), komló (Warrior, Chinook, Citra), élesztő
  • Alkoholtartalom (ABV): 11,0%
  • Keserűség (IBU): 68
  • Szín (EBC): 71
  • Eredeti szárazanyag-tartalom (Balling): 25°
  • Származási hely: Magyarország (Békésszentandrás)
  • ÉrtékelésUntappd / RateBeer

Gyártó adatlap – Szent András Sörfőzde


Iszol te rendesen?

esemény italok érdekesség