Adatlap – Belvárosi Bor és Pezsgő Fesztivál

A Belvárosi Sörfesztivál nyomdokain

Anno, a Budai Vár felújítási munkái miatt ki kellett költözni a Budavári Sörfesztiválnak, így a 2017-es eseménynek már egy új helyszínt kerestek a szervezők, mi hasonlóan nagyszerű. Sőt! Sok tekintetben még annál is jobb. Példának okáért központibb, nagyobb és zöldebb. Így született meg az V. kerületi Szabadság téren a Belvárosi Sörfesztivál.

Na, de ha egy helyszín ennyire jó, és az infrastruktúra kiépítéséhez megvan a rutin és a kapcsolati tőke, érdemes lehet építeni rá mást is. Sörre bor? Bármikor!

A bor ünnepe

Mert ha nyár, akkor bor. Ha bor, akkor fesztivál. Helló Belvárosi Bor és Pezsgő Fesztivál!

Induljon a nyár a belváros szívében egy hangulatos, szabadtéri borozással, pezsgőzéssel! A sikeres Belvárosi Sörfesztiválok után 2022-től megnyílt a tér a hazai borászatok és pincészetek számára, hogy megmutassák magukat a nagyközönség előtt egy teljesen új platformon, Budapest szívében, a Szabadság téren.

Belvárosi Bor és Pezsgő Fesztivál
II. Belvárosi Bor és Pezsgő Fesztivál

II. Belvárosi Bor és Pezsgő Fesztivál

Borban az igazság, pezsgőben a boldogság. A tavalyi óriási sikerű Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál után idén május 24-29. között kerül megrendezésre a II. Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál és Junibor Ünnep.

Az esemény a legkiválóbb hazai borászatok és pezsgő pincészetek termékeivel, valamint izgalmas street food kínálattal várja az érdeklődőket, akik hangulatos, szabadtéri borozással, pezsgőzéssel nyithatják meg a nyarat a pünkösdi hosszú hétvégén.

Főszerepben a fiatal magyar borászok

A Junibor – Fiatal Borászok Egyesülete azzal a céllal alakult, hogy egy olyan közösséget hozzanak létre, amely a jövő borászgenerációjának szakmai fejlődését biztosítja. A legfontosabb számukra, hogy egymást segítsék és ezáltal egyre jobb és a fogyasztók által szerethető borokat készítsenek. A tanulás és továbbfejlődés mellett nem titkoltan az is cél, hogy a saját generációjukat meg tudják szólítani a kulturált borfogyasztás és borkultúra ügyében, így nagy hangsúlyt fordítanak az ifjú borivókkal való kapcsolattartásra. A borászok és borászlányok 35 év alatt válhatnak taggá és 40 éves korukig maradhatnak. Rendkívüli sokszínűség jellemzi őket, ebben is rejlik az erejük.

Belvárosi Bor és Pezsgő Fesztivál kiváló platform arra, hogy Juniborászok személyes jelenlétükön keresztül még közelebb hozzák a fogyasztót és a termékeiket, ezzel is emelve a borfogyasztás élményét a rendezvényen.

Idén is jelen lesznek a DiVino standnál, és hogy melyik napon melyik termelő tart fogadóórát, arról a rendezvény online felületein lehet informálódni.

Belépő, fizetés, térkép

A rendezvényre a belépés ingyenes, a fogyasztás üveg fesztiválpohár megvásárlásához kötött.

  • Prémium fesztiválpohár: 3499 Ft
  • Exkluzív fesztiválpohár: 4999 Ft

A Belvárosi Bor és Pezsgő Fesztivál aktuális térképéről leolvasható, hogy mely borászatok és pincészetek boraira lehet számítani, és milyen ételeket kínálnak.

II. Belvárosi Bor és Pezsgő Fesztivál térkép (2022)

Nyitvatartás

  • 2023. május 24-29.: 12:00 – 00:00

Történeti áttekintés


Iszol te rendesen?

esemény italok érdekesség