BAR:24 online borbár
Óriásplakáton egy üveg bor, felette nagy betűkkel: BAR:24. Alatta egy a pandémia és a kötelező karantén okán időszerű gondolat: online borbár. De mi van mögötte?
Olvass továbbPuska Tamás által | dec 9, 2020 | bor | 0
Óriásplakáton egy üveg bor, felette nagy betűkkel: BAR:24. Alatta egy a pandémia és a kötelező karantén okán időszerű gondolat: online borbár. De mi van mögötte?
Olvass továbbvendég szerző által | nov 15, 2014 | bor | 0
Ugye mindenki ismeri a Bëlga boros himnuszát? Most belemegyünk a részletekbe, és jó irodalomtanár módjára, a mögöttes jelentést sorról-sorra elmagyarázzuk!
Olvass továbbvendég szerző által | szept 13, 2014 | bor | 0
Mennyit tesz hozzá a borhoz egy hordó? Mi a jelentősége? Meddig legyen benne a bor? Erre, és még sok más boroshordós kérdésre kerestünk választ.
Olvass továbbvendég szerző által | aug 6, 2014 | bor | 0
Szódával jó lesz – halljuk néha ezt a kifejezést, ha egy bor tisztán nem üti meg a szintet. Pedig mennyire nem igaz!
Olvass továbbvendég szerző által | júl 30, 2014 | bor | 0
Biztos mindenki hallotta már azokat a szavakat, hogy dugósság, oxidáltság, kiválás. És azt is tudjátok, mit jelentenek?
Olvass továbbvendég szerző által | júl 23, 2014 | bor | 0
A bor élő anyag, ezért érdemes pár szempontot mindenképpen szem előtt tartani. Vajon meg tud romolni a bor a rossz tárolásnak köszönhetően?
Olvass továbbvendég szerző által | júl 2, 2014 | bor | 0
Hogy készül a rosé? Hát, nem rosé szőlőből, és nem is vörösbor meg fehérbor összeöntésével.
Olvass továbbPuska Tamás által | júl 11, 2011 | bor | 0
A legenda szerint a fröccsöt Jedlik Ányos találta ki 1842. október 5-én, amikor Fáy András fóti présházában váratlanul előhúzta új találmányát, egy szódás palackot, és szódát spriccelt a meglepett társaság borába. Mi ez? Spriccer. Túl németes – így Vörösmarty, legyen a neve inkább fröccs, mely eseményről a Fóti dal című költeményében meg is emlékezett.
Olvass továbbPuska Tamás által | júl 5, 2011 | bor | 0
Évezredek óta termeszt az ember a szőlőt és készít belőle bort. Magyarországon több mint 200 fajtával folyik borszőlő termesztés, ezekből néhány őshonos, de akad még jó pár, mire azt mondhatjuk, tipikusan magyar fajta.
Olvass tovább