A KSH adatai szerint a 15 éves és annál idősebb magyarok 1,8%-a követett gluténmentes diétát 2019-ben, melyben az egyre gyakoribbá váló ételérzékenységek is szerepet játszhattak. Az egyre nagyobb igény miatt a MONYO Brewing egy új gluténmentes IPA-t fejlesztett, amely a Grumpy Octopus névre hallgat.

monyo grumpy octopus
MONYO Grumpy Octopus

Gluten FREE

A lisztérzékeny fogyasztókat megcélzó termék egy ún. gluténbontó enzim hozzáadásával készül, amely garantálja a gluténmentességet. Ízében nincs különbség a hagyományos sörökhöz képest, a Grumpy Octopus-t intenzív komlós íz és az IPA-kra jellemző keserűség, száraz kortyérzet jellemzi, mert az amerikai komlók mellett ugyanúgy árpamaláta felhasználásával készül.

A mintát az akkreditált Bálint Analitika Laboratóriumban vizsgálták be, ahol ELISA módszerrel határozták meg a glutén/gliadin tartalmat. Az Európai Unióban érvényes szabályozás szerint a 20mg/kg határérték alatti gluténtartalmú élelmiszer tekinthető gluténmentesnek, aminek a Grumpy Octopus megfelel. Minden egyes főzetet külön vizsgálatnak vetnek alá egy akkreditált laborban, így garantálva a gluténmentességet.

monyo grumpy octopus
MONYO Grumpy Octopus

Németh Antal, a MONYO Brewing alapítója és ügyvezetője az új gluténmentes sörük és a glutén-, laktóz- és alkoholmentes kraft üdítőik kapcsán elmondta:

Az új üzemünkben megvalósuló modern technológia lehetőségeket ad, hogy új termékeket gyártsunk és olyan fogyasztókat is kiszolgáljunk, akik fontosnak tartják az egészséges életmódot, vagy akik valamilyen oknál fogva nem fogyaszthatnak hagyományos sört. Nekik ajánljuk az új gluténmentes sörünket és a kraft üdítőket, ráadásul ezen a vonalon maradva hamarosan tovább fogjuk bővíteni a portfóliónkat.

monyo grumpy octopus
MONYO Grumpy Octopus

Sörpremier és sörjóga

A sör hivatalos bemutatójára 2022. február 19-én kerül sor egy kóstolással egybekötött ingyenes főzdelátogatáson, ahol lisztérzékeny emberek vehetnek részt. Az egészséges életmód jegyében egy 60 perces sörjógára is benevezhetnek az erre nyitott fogyasztók Sziszivel, a MONYO Land-en fellépő magyar alternatív zenekarok dalaira.

A sörjóga a tudatosság, a jókedv és a közösség élményét adja! Nem rúgsz be, nem leszel spicces, de talán soha nem érzed olyan tudatossággal a hűsítő kraft sörödet, mint ezen a jógaórán. Jóleső fáradtság, kikapcsolt agy, egyensúlyozások és a harcos pózok garantáltak úgy, ahogy a MONYO vibe is, az óra alatti zeneválasztásban!

A sör nem játék, minden más igen!

Jellemzők – Grumpy Octopus

Az öreg lábfejű keserű, szinte csak a komlónak osztott lapokat. Ha intenzív bűvkörébe kerültél, úgy ejt rabul a nyugati part erős veteránja, mint a tapadókorongok a bárkát. Csak hagyd, hogy a mélybe rántson! Ereszd el a krakent!

  • Típus: West Coast IPA (felsőerjesztésű)
  • Kiszerelés: doboz (330 ml)
  • Összetétel: víz, árpamaláta, komló (Colombus, Cascade, Centennial, Mosaic), sörélesztő
  • Alkoholtartalom (ABV): 5,8%
  • Keserűség (IBU): N/A
  • Szín (EBC): N/A
  • Eredeti szárazanyag-tartalom (Balling): 13,3°
  • Származási hely: Magyarország (Budapest)
  • ÉrtékelésUntappd / RateBeer

Gyártó adatlap – MONYO Brewing


Iszol te rendesen?

esemény italok érdekesség