A világ sörértőbb felén nem kell, hogy negyven fok legyen egy sörfesztiválhoz. A farkasordító hideg is pont olyan jól megágyaz néhány korsó hideg vagy akár forralt sör elfogyasztásának, kiváló kelléke a baráti beszélgetéseknek, jutalom egy fárasztó nap végén, serkentője a feledhetetlen éjszakáknak. Na, az Indoor Sörfesztivál évről évre ezt ígéri!

Magyarország első téli sörfesztiválján pironkodás nélkül megmutathatod, ki a legnagyobb sörkedvelő a vidéken. A már-már családi heppöningre APA is hivatalos, és hozza magával az egész rokonságot: IPA és STOUT nagybácsi is alig várja a találkozást! A művészlelkekről sem feledkeztek meg: kisüzemi nedűk sokasága sorakozik fel az izgalmas multikulti közegben: magyar, cseh, német, angol, ír és belga sörök várnak egy egész hétvégén át.

Indoor Sörfesztivál
VI. Indoor Sörfesztivál

Új helyszín

2016 és 2020 között öt alkalommal a Danubius Hotel Gellért adott otthont az eseménynek. Ám ahogy a korábbi sajtóhírekből kiderült, 2021. októberétől az épületre teljes felújítás vár, így a nagy múltú szálló a vendégek előtt bezárt. Ami jó hír, hogy az új helyszín nem kevésbé impozáns, és még a Duna is hasonlóan közel. Viszlát Buda, hello Pest, a kanyarban az InterContinental Budapest, a VI. Indoor Sörfesztivál lebonyolítása a Corvin Sörfesztiválokért is felelős Serfőzővel közösen téged illet!

Indoor Sörfesztivál
InterContinental Budapest

Korlátlan sörkóstolás

Az Indoor Sörfesztivál volt az első sörös rendezvény, ami a 2017-es eseménytől kezdődően fix belépőért korlátlan sörkóstolást kínál. Ez esetben fontos megjegyezni, hogy ez nem egy “annyit iszol, amennyit tudsz” típusú esemény, hanem jóval inkább egy “annyi félét kóstolsz, amennyit szeretnél” fajta -, ahogy ez a borok esetén már régóta működött.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a belépéskor mindenki kap egy kétdecis talpas kóstolópoharat, mert ez a mennyiség bőven elég arra, hogy valaki megkóstoljon egy sört. Ha valakinek nem ízlik, kevesebb kerül kiöntésre. Ha valakinek nagyon ízlik, abból kérhet több alkalommal, és még a fizetéssel sem kell alkalmanként bajlódni. A belépőjegy mellé pluszban jár egy ajándék korsó, amit a szervezők kifelé menet adnak kézhez.

Sörkultúra

Katona Csaba, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézet történésze szolgál idén is kultúrtörténeti adalékokkal, illetve tart sörivó versenyeket. Ő az a sokak által ismert sörtörténész, aki egyedi, standup jellegű előadásaival üde színfolt a sörös rendezvények egén, ugyanakkor akik mélyebben is beleásnák magukat a sörmesterség útvesztőibe, azokat belga sör mesterkurzus várja a fesztiválon, vagy miként ez is maláta: whiskey kóstoló.

Sörvacsora

Az ötcsillagos szállodákban lévő szakmai potenciál eredője, hogy az Indoor Sörfesztivál étel fronton is képes nagyot villantani. Hogy ételeket választanak sörstílusokhoz, vagy sörstílusokat az ételekhez, az tulajdonképpen mindegy. Ami fontos, az a végeredmény. A 2022-es menüsor a következő:

 • 1. fogás – O’hara’s Irish Stout
  Sörben érlelt Norvég lazac, Beluga lencse, Füstölt Szalonna, Balzsam Redukció
 • 2. fogás – Hedon Helmut
  Sörös, mustáros kacsa rilette, fenyőmag, zsázsa
 • 3. fogás – Edringer Weissbier
  Káposzta Leves, Borlotti bab, Bárány lapocka, kolbászmorzsa
 • 4. fogás – Horizont Apricot Sour Ale, Sumak
  Füstölt padlizsán, fűszeres Beirut-i csirkecomb, rukkola
 • 5. fogás – Permon P.a.p.a
  Konfitált malac császár, annato, puliszka, marinált hagyma, lime
 • Desszert – Kasteel Rouge
  Étcsokoládé, meggy ganche, mandula ropogós, Kasteel Rouge sorbet

Kiállítók

A több mint 100 féle csapolt sörről több mint 30 sörös kiállító gondoskodik. A sörkínálaton túl saját italaival két pálinkafőzde és egy borászat is megjelenik, de a sörök közé kérhetők – nem ingyen! – sajtválogatások, kolbászok és töpörtyűk, vagy épp BBQ ételek. A folyamatosan frissülő kiállító lista a hivatalos weboldalon található.

Nyitvatartás

 • 2022. február 18. péntek 17:00-24:00 – korlátlan sörkóstolás, 19:00-tól sörvacsora
 • 2022. február 19. szombat 17:00-24:00 – korlátlan sörkóstolás, 19:00-tól sörvacsora

Jegyek

 • Elővételi napijegy: 7.990 Ft, korlátlan sörkóstolással és ajándék korsóval
 • Sörvacsora: 17.990 Ft, tartalmazza a napijegyet is!
 • Helyszíni napijegy: 9.990 Ft, korlátlan sörkóstolással és ajándék korsóval

Jegyek az Eventim oldalán kaphatók!

Indoor Sörfesztivál
Indoor Sörfesztivál belépőjegyek

Történeti áttekintés


Iszol te rendesen?

esemény italok érdekesség