A világ sörértőbb felén nem kell, hogy negyven fok legyen egy sörfesztiválhoz. A farkasordító hideg is pont olyan jól megágyaz néhány korsó hideg vagy akár forralt sör elfogyasztásának, kiváló kelléke a baráti beszélgetéseknek, jutalom egy fárasztó nap végén, serkentője a feledhetetlen éjszakáknak. Na, az Indoor Sörfesztivál évről évre ezt ígéri!

Magyarország első téli sörfesztiválján pironkodás nélkül megmutathatod, ki a legnagyobb sörkedvelő a vidéken. A már-már családi heppöningre APA is hivatalos, és hozza magával az egész rokonságot, így IPA és STOUT nagybácsi is nagyon várja a találkozást! Itt a művészlelkekről sem feledkeztek meg: kisüzemi nedűk sokasága sorakozik fel az izgalmas multikulti közegben: magyar, cseh, német, angol, ír és belga sörök várnak egy egész hétvégén át.

VIII. Indoor Sörfesztivál

Új helyszín

2016 és 2020 között öt alkalommal a Danubius Hotel Gellért adott otthont az eseménynek. Ám ahogy a korábbi sajtóhírekből kiderült, 2021. októberétől az épületre teljes felújítás vár, így a nagy múltú szálló a vendégek előtt bezárt. Ami jó hír, hogy az új helyszín nem kevésbé impozáns, és még a Duna is hasonlóan közel. A 2022-es InterContinental Budapest és a 2023-as Marriott Hotel után a következő és minden eddiginél tágasabb rendezvényhelyszín 2024. február 23-24-én a felújított Várkert Bazár, a Corvin Sörfesztiválokért is felelős szervezővel, a Serfőzővel.

Várkert Bazár

Korlátlan sörkóstolás

Az Indoor Sörfesztivál volt az első sörös rendezvény, ami a 2017-es eseménytől kezdődően fix belépőért korlátlan sörkóstolást kínált. Ez esetben fontos megjegyezni, hogy ez nem egy “annyit iszol, amennyit tudsz” típusú esemény, hanem jóval inkább egy “annyi félét kóstolsz, amennyit szeretnél” fajta -, ahogy ez a borok esetén már régóta működött.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a belépéskor mindenki kap egy kétdecis talpas kóstolópoharat, mert a beletöltött 1-2 deci sörmennyiség bőven elég arra, hogy valaki azt megkóstolja. Ha valakinek nem ízlik, kevesebb kerül kiöntésre. Ha valakinek nagyon ízlik, abból kérhet több alkalommal, és még a fizetéssel sem kell alkalmanként bajlódni. A belépőjegy mellé pluszban jár egy ajándék korsó, amit a szervezők kifelé menet adnak kézhez.

Sördilemma, avagy hogyan kóstoljunk helyesen sört

A korlátlan sörkóstolással kecsegtető eseményre érdemes felkészülten érkezni, hogy a kóstolás maradandó élménnyé váljon. Ezért álljon itt néhány hasznos tanács:

  • Ha még csak kísérletezel, hogy milyen sörök ízlenek igazán, érdemes minden típusból keveset kóstolni, összehasonlítani a különböző ízjegyeket, hiszen a sörfesztiválon több mint 100 fajta csapolt sör közül válogathatsz.
  • A hőfok tekintetében fontos tudni, hogy ahhoz, hogy az aromák kellőképpen kibontakozhassanak, nem ajánlott minden sörtípust jéghidegen fogyasztani. Egy testes, magas alkoholtartalmú barna sör ízjegyei sokkal jobban kijönnek, ha nincs annyira lehűtve, míg egy könnyedebb lager vagy pilsner inkább hidegen élvezhető.
  • A kóstolási sorrendet tekintve a következők szerint érdemes haladnod, hogy minél teljesebb képet kapj az egyes sörtípusokról. Itt is érvényes, ami a boroknál, hogy a könnyedebb ízek felől haladj a karakteresebb típusok felé. A citrusos búzasör vagy a klasszikus világos lagerek kesernyés ízvilága remek kezdés, amit a komlósabb pilsner vagy félbarna, avagy vörös sörökkel érdemes folytatni. Ezt követően mozdulj el a fekete kávés, csokoládés stoutok, porterek felé, a végén pedig az EPA, IPA vagy az APA citrusos, édesebb illatával és a komló keserűbb aromáival zárd a sort. Ja, ha nem idegenkedsz a műfajtól, hagyj helyet a kóstolási táncrendedben az ízesített variánsoknak is!
  • A sör mindig sör marad, így a kóstolást nem kell lépésekre bontani, viszont az első kortyot mindig érdemes megforgatni a szádban!
  • Bátran kóstolj és legyél kíváncsi! Figyelj oda az adott sör ízjegyeire, és kísérletezz azzal, hogy érzed-e köztük a különbséget.

Italkultúra

Katona Csaba, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézet történésze idén is kultúrtörténeti adalékokkal, sörkóstolási tippekkel szolgál, illetve sörivó versenyeket tart. Ő az a sokak által ismert sörtörténész, aki egyedi standup jellegű előadásaival üde színfolt a sörös rendezvények egén. Emellett egy 6 tételes gin kóstoló várja a kiegészítő jeggyel érkezőket, ahol is Katona Csaba mellett Martin Imre (Ferdinánd Monarchia étterem) és Kóczián László (Indoor Sörfesztivál főszervező) mesélnek további érdekes történeteket.

Sörvacsora

Az ötcsillagos helyszíneken lévő szakmai potenciál eredője, hogy az Indoor Sörfesztivál étel fronton is képes nagyot villantani. Hogy ételeket választanak sörstílusokhoz, vagy sörstílusokat az ételekhez, az tulajdonképpen mindegy. Ami fontos, az a végeredmény. A teljes menüsor így áll fel: hideg előétel, leves, meleg előétel, 1. főétel, 2. főétel, desszert.

Kiállítók

A több mint 100 féle csapolt sörről több mint 30 sörös kiállító gondoskodik. A sörkínálaton túl saját italaival két pálinkafőzde és egy borászat is megjelenik, de a sörök közé kérhetők – nem ingyen! – sajtválogatások, kolbászok és töpörtyűk, vagy épp BBQ ételek. A folyamatosan frissülő kiállító lista a hivatalos weboldalon található.

Nyitvatartás

  • 2024. február 23. péntek 17:00-24:00 – korlátlan sörkóstolás, 19:00-tól sörvacsora
  • 2024. február 24. szombat 17:00-24:00 – korlátlan sörkóstolás, 19:00-tól sörvacsora

Jegyek

  • Elővételi napijegy: 12.990 Ft, korlátlan sörkóstolással és ajándék korsóval
  • Helyszíni napijegy: ?, korlátlan sörkóstolással és ajándék korsóval
  • Sörvacsora: 21.990 Ft

Jegyek az Eventim oldalán kaphatók!

Indoor Sörfesztivál
Indoor Sörfesztivál belépőjegyek

Történeti áttekintés


Iszol te rendesen?

esemény italok érdekesség