Kozel Premium

Megújul és prémium kategóriába lép a Kozel

Sörforradalom tört ki az elmúlt néhány évben a világon, így Európában is. A fogyasztók megkedvelték a változatos ízeket, a magas minőségű termékeket, fontosnak tartják az italok származási helyét is. A cseh sörök egyértelműen ezen folyamatok nyertesei, hiszen minden ponton megfelelnek a megváltozott igényeknek. A fogyasztók készek több pénzt áldozni a minőségi termékekre, így a cseh főzdék javarészt prémium és szuperprémium kategóriájú termékei sikeresen hódítanak a piacon. A különféle cseh sör márkák közül a Kozel márka számít a legtöbbet vásárolt márkának Csehországban és az egész világon. Népszerűségét jól mutatja, hogy több mint 100 cseh és nemzetközi szakmai elismerés büszke tulajdonosa. Volt már az Év Cseh Söre, több érmet is elhozott a World Beer Awards-on, de nyert például Ausztrál Nemzetközi Sör Díjat is.

különböző csapolástechnikák Kozelre – kép forrása: https://www.kozel.cz/

Hasonló folyamatoknak lehetünk szemtanúi Magyarországon is. A hazai vásárlók is nyitottak arra, hogy új dolgokat próbáljanak ki, ezért nálunk is előnyben részesítik a gazdagabb ízvilágú prémium és minőségi söröket. A világ más részeihez hasonlóan a cseh sörök rendkívül népszerűek Magyarországon is, piaci részesedésük egyre nagyobb. Kedveltségüknek elsősorban az az oka, hogy megtestesítik a kiváló minőséget, valamint a legszebb sörfőzési hagyományokat. A gazdagabb ízvilágú sörök iránt mutatkozó keresletre reagálva a Dreher Sörgyárak úgy döntött, hogy 2019. januárjától Magyarországon is piacra dobja a Kozel Premium lager sörét, váltva a Kozel svetly-t. A vállalat stratégiájának egyik sarokköve a prémiumportfólió bővítése, amelynek fontos lépése a Kozel márka megújítása és prémium kategóriába emelése.

Kozel Svetly vs. Kozel 11 – kép forrása: https://www.kozel.cz/

A terméknek magasabb az extrakttartalma és az alkoholtartalma a Kozel svetly-hez képest, így ezeknek köszönhetően a Kozel Premium lager testesebb, habosabb és sötétebb színű. Kóstolva gazdagabb, karakteresebb ízekkel találkozik a fogyasztó. Vojtěch Homolka sörmester így jellemzi:

A Kozel Premium lager közepesen malátás sör, kiegyensúlyozott ízvilága rendkívül ihatóvá és kellemesen friss ízűvé teszi.

Az új recept piacra kerülését a megváltozott csomagolás is jelzi. A palackokra és a dobozokra „Új recept, gazdagabb ízvilág!” feliratú, piros színű címke kerül. A márkabevezetést TV reklám, óriásplakát kihelyezés, digitális kommunikáció, PR, valamint erős vendéglátóhelyi és bolti kommunikáció támogatja.

Kozel Premium – új recept, új csomagolás

Jellemzők – Kozel Premium

  • Típus: láger (alsóerjesztésű)
  • Kiszerelés: doboz (500 ml), palack (500 ml)
  • Összetétel: víz, árpamaláta, komló, komlókivonat
  • Alkoholtartalom (ABV): 4.6%
  • Keserűség (IBU): 25
  • Szín (SRM / EBC): N/A
  • Eredeti szárazanyag-tartalom (Balling): 11,25
  • Származási hely: Magyarország (Budapest)
  • ÉrtékelésUntappd / RateBeer

Kövesd a Kocsmablogot weben, Facebook-on és Instagramon, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

2 komment

  • 2021.03.18. at 22:02
    Permalink

    A sörmárka digitális kampánya beindulni látszik néhány jópofa videóval a Kozel mindenféle csatornáin. Aktuálisan a Kozel márka otthonában, a csehországi Velke Popovicében élő közösség mutatkozik be, miszerint ők mekkora törődéssel viseltetnek szeretett sörük iránt. A néhány másodperces történetek minden esetben vicces csavarral végződnek: https://www.facebook.com/KozelHU

    Reply
  • 2021.03.23. at 14:23
    Permalink

    8 dolog, amit nem biztos, hogy tudtál a Kozelről:

    1.) Akinek mindezt köszönhetjük
    A sörgyárat báró František Ringhoffer alapította Velke Popovicében, aki korának egyik legsikeresebb és innovatívabb vállalkozója volt. Az első főzetet 1874. december 15-én készítették el egy 60 hl-es üstben.

    2.) Miért éppen a bakkecske?
    A 20-as évek elején számos sörgyárban főztek barna, bock típusú sört. A bock német szó, bakkecskét jelent. Ekkor született meg az itteni sörfőzőmesterek fejében a gondolat, hogy a Velke Popovicében készülő sörnek a szó cseh megfelelőjét adják névként, így keresztelték el Kozelnek az egyik legnépszerűbb cseh sört.

    3.) Nem ég a ház!
    A sörgyár 1906-ra kellően nagyra nőtt, hogy saját tűzoltósága legyen. Szerencsére a gyakorlatokon kívül soha nem akadt munkája a tűzoltóknak, de a sörgyár napjainkban is szoros kapcsolatot ápol a tűzoltósággal és szívesen vendégül látják az önkéntes tűzoltókat egy korsó sörre, természetesen műszakon kívül.

    4.) Olda
    1922 óta használják védjegyként a kecskét, és egy utazó francia festő, akinek a sörfőző mester adott szállást egy éjszakára, készítette az első képet az ágaskodó kecskéről. Az első élő kecskét Ungvárról vitték Velke Popovicébe az 1970-es években, azóta mindig van egy kabala kecske a gyárban, akinek a neve Olda, az első kecske gondozójának emlékére.

    5.) Kozel és a kézművesség
    A kiváló sörök mellett a Kozelnek továbbra is fontos a kézműves tradíciók és értékek megőrzése, így a 25. Kozel napon a látogatók kipróbálhatták a kovács, az üvegfújó, a táskakészítő vagy a faragó mesterséget is.

    6.) Kolbász és Tatra teherautó a sörgyárban
    Nem csak a Kozel nap idejére nyitják meg a sörgyár udvarát a látogatók számára. A nyár folyamán számos kulturális eseményt rendeznek meg a sörgyár udvarán. Az odalátogatók a nyári mozi filmjeivel kapcsolódhatnak ki, de lesz Kolbászfesztivál és Tatra teherautók kiállítása is.

    7.) A vágott varázslata
    A vágott sörnek is nagy hagyománya van a fesztiválon és Vojtěch Homolka, a Kozel sörcsapoló mestere meg is mutatta az érdeklődőknek a varázslatot, hogyan kell egymásra rétegezni a világos és a barna sört úgy, hogy azok a korsó elfogyasztása során végig jól elkülönüljenek.

    8.) Kozel a nagyvilágban
    A Kozel az egyik legelterjedtebb cseh sör külföldön, ma már több mint 37 országban elérhető.

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük