A Peroni márka története 1846-ban indult Vigevano városában, amikor is Francesco Peroni megalapította vállalatát azzal a céllal, hogy Olaszország legnagyobb sörgyártójává váljon. Itt tegyünk egy nagy ugrást az időben, mert a következő izgalmas állomás már 1963, mikor is korának számos más, a mai napig ismert divat és stílusikonjával együtt megszületett a Peroni Nastro Azzurro.

Mára számos helyen megtalálhatók a Peroni sörfőzdéi, többek között Rómában, Bariban, Padovában. A márka több mint 70 országban érhető el, Európán kívül pl. Ausztráliában, Új-Zélandon, az Amerikai Egyesült Államokban vagy épp Kanadában.

Peroni Nastro Azzurro
Peroni díszdoboz sörökkel és söröspoharakkal Itáliából

Miként a Peroni a Dreher Sörgyárak Zrt. fölött is bábáskodó Asahi konszern része, és úgy tűnik, egyre nagyobb az igény hazánkban a prémium sörökre – figyelj, sörhabba vág – a magyar közönség számára is elérhetővé tették Olaszország egyik legnépszerűbb sörmárkáját, a Peroni Nastro Azzurro-t.

Ez egy alsóerjesztésű sör, és a marketing szakemberek szerint más lágerekkel összehasonlítva ízjegyeiben is a mediterránumot idézi. Értsd: harmóniát teremt a keserű, a citrusos és a fűszeres aromák között, s mint ilyet, Olaszországban a tökéletesség szimbólumaként tartják számon.

Peroni Nastro Azzurro
Peroni Donna

Kék szalag

Nevét egyébként az SS Rex hajónak és legénységének tiszteletére kapta, amely – mivel 1933-ban a legrövidebb idő alatt szelte át az Atlanti-óceánt –, egyetlen olaszként nyerte el a leggyorsabbaknak járó „Kék szalagot”. Az elnevezésben való megjelenése mellett az üveg nyakán és címkéjén is fellelhető jelkép olyan szimbólum, amely a nemzeti büszkeséget, az olasz vitalitást, valamint a tengert idézi szemünk elé. A művész- és divatvilág „dolce vita” életérzése a márkát is jellemzi, amelynek kommunikációjában a kék szalag és a tengerész szimbólumok gyakran feltűnnek.

Az 5,1 százalékos alkoholfokú láger 0,33 dl-es, üveges kiszerelésben érhető tetten, elsősorban sörözőkben, független bolthálózatokban, illetve a Spar és a CBA Príma üzleteiben.

Peroni Nastro Azzurro
egy palack hűsítő Peroni Nastro Azurro

Jellemzők – Peroni Nastro Azzurro

  • Típus: Lager (alsóerjesztésű)
  • Kiszerelés: palack (330 ml)
  • Összetétel: víz, árpamaláta, kukoricagríz, komló, komlókivonat
  • Alkoholtartalom (ABV): 5,1%
  • Keserűség (IBU): N/A
  • Szín (SRM / EBC): N/A
  • Eredeti szárazanyag-tartalom (Balling): 11,5°
  • Származási hely: Olaszország (Róma / Bari / Padova)
  • Értékelés: Untappd / RateBeer

Iszol te rendesen?

esemény italok érdekesség