A Peroni márka története 1846-ban indult Vigevano városában, amikor is Francesco Peroni megalapította vállalatát azzal a céllal, hogy Olaszország legnagyobb sörgyártójává váljon. Itt tegyünk egy nagy ugrást az időben, mert a következő izgalmas állomás már 1963, mikor is korának számos más, a mai napig ismert divat és stílusikonjával együtt megszületett a Peroni Nastro Azzurro.

Mára számos helyen megtalálhatók a Peroni sörfőzdéi, többek között Rómában, Bariban, Padovában. A márka több mint 70 országban érhető el, Európán kívül pl. Ausztráliában, Új-Zélandon, az Amerikai Egyesült Államokban vagy épp Kanadában.

Peroni Nastro Azzurro
Peroni díszdoboz sörökkel és söröspoharakkal Itáliából

Miként a Peroni a Dreher Sörgyárak Zrt. fölött is bábáskodó Asahi konszern része, és úgy tűnik, egyre nagyobb az igény hazánkban a prémium sörökre – figyelj, sörhabba vág – 2018. második felében a magyar közönség számára is elérhetővé tették Olaszország egyik legnépszerűbb sörmárkáját, a Peroni Nastro Azzurro-t.

Ez egy alsóerjesztésű sör, és a marketing szakemberek szerint más lágerekkel összehasonlítva ízjegyeiben is a mediterránumot idézi. Értsd: harmóniát teremt a keserű, a citrusos és a fűszeres aromák között, s mint ilyet, Olaszországban a tökéletesség szimbólumaként tartják számon.

Peroni Nastro Azzurro
Peroni Donna

Kék szalag

Nevét egyébként az SS Rex hajónak és legénységének tiszteletére kapta, amely – mivel 1933-ban a legrövidebb idő alatt szelte át az Atlanti-óceánt –, egyetlen olaszként nyerte el a leggyorsabbaknak járó „Kék szalagot”. Az elnevezésben való megjelenése mellett az üveg nyakán és címkéjén is fellelhető jelkép olyan szimbólum, amely a nemzeti büszkeséget, az olasz vitalitást, valamint a tengert idézi szemünk elé. A művész- és divatvilág „dolce vita” életérzése a márkát is jellemzi, amelynek kommunikációjában a kék szalag és a tengerész szimbólumok gyakran feltűnnek.

Peroni Nastro Azzurro
egy palack hűsítő Peroni Nastro Azurro

Peroni Nastro Azzurro 0.0% – alkoholmentes Peroni

A tudatos életmód térnyerésével egyre nagyobb az igény az alkoholmentes sörökre. Ám ez a folyamat nem csorbíthat a sörök élvezeti értékén: a minőségi alapanyagokra, a szigorú gyártási folyamatokra és a prémium végtermékre fókuszáló gyártók kiemelt hangsúlyt fektetnek arra, hogy az alkohol elhagyása ne csökkentse a sörök nyújtotta ízélményt.

Hruska Rita, a Dreher Sörgyárak nemzetközi márkákért felelős marketingmenedzsere elmondta:

Szinte tökéletesen meg tudjuk valósítani a Peroni Nastro Azzurro ízprofilját a 0.0%-os alkoholtartalom mellett. A dealkoholizáló folyamatnak köszönhetően képesek vagyunk ugyanazokat a hozzávalókat és eredeti receptet használni, mint amit az alkoholos Peroninál, beleértve a változatlan alsóerjesztésű lagerélesztőt. A termékfejlesztés sikerességét bizonyítja, hogy a terméktesztelésen a megkérdezettek 90%-a egyetértett abban, hogy a Peroni 0.0% ízélménye megegyezik az anyamárkáéval.

A Peroni Nastro Azzurro alkoholmentes változata 2022. első felétől Magyarországon is izgalmas választás lehet azoknak, akik tudatos életmódjuk részeként alkoholmentes opciót keresnek. A Peroni Nastro Azzurro 0.0% termékkel akkor is teljes mértékben megélhető a pillanat, amikor az alkalom vagy a kontextus alkoholmentes sört kíván. És ez nem is csak az alkohol elhagyásáról szól. Hanem a szabadságról és a választás lehetőségéről!

Peroni Nastro Azzurro 0.0%
Peroni Nastro Azzurro 0.0%

Peroni Nastro Azzurro Stile Capri – Capri szigete ihlette

A Peroni Nastro Azzurro Stile Capri Olaszországban készül, kiváló hozzávalókkal, szakértelemmel és szenvedéllyel. A gabonaszemek tiszta és enyhe színt adnak a Stile Caprinak, amelyet – a Peroni történetében először – színtelen üvegekbe palackoznak. Annak érdekében, hogy elkerüljék a „fényíz” megjelenését, beiktattak egy pótlólagos lépést a főzési szakaszban. Emiatt az ultraibolya sugarak nem tudják beindítani az ízt kedvezőtlenül befolyásoló reakciókat a komló egyes elemeiben. Az aranyszínű nedű jellegzetes ízét még egyedibbé teszi az olajfalevél kivonat, amelyet a főzőházi folyamatok során adnak hozzá, illetve a prémium minőségű olasz citromnak a kivonata, amelyet a szűrés során juttatnak be a sörbe. A fenti extráktól eltekintve a Stile Capri gyártástechnológiája megegyezik a Peroni Nastro Azzurro esetében használttal, ezzel biztosítva a megszokott kiemelkedő minőséget.

Mocsári Judit, a nemzetközi márkák senior márkamenedzsere szerint:

A könnyen iható sörök volumenben és értékben is világszerte kétszámjegyű bővülést mutatnak, akárcsak Magyarországon. Ebből a megfontolásból döntött úgy a Peroni, hogy megcélozza ezt a jelenleg leginkább amerikai és mexikói sörök dominálta szegmenst.

A Peroni a könnyen iható sörök kategóriájában is nagyon jó esélyekkel indul. A 4,2%-os alkoholtartalom miatt a Peroni Nastro Azzurro Stile Capri a 2023-as bevezetésével Magyarországon is széles körben népszerű lehet, amihez a kellemes, könnyen iható íz, valamint az alacsony keserűség is hozzájárulhat. A prémium söröket kedvelők ugyanakkor a Peroni Nastro Azzurróból már megismert kimagasló minőséget és a felemelő olasz ízt is értékelni fogják benne. A Peroni Nastro Azzurro Stile Capri stílusában, ízjegyeiben és illatával hűen idézi meg a napsütötte mediterrán térséget és az olasz tengerpartra jellemző életérzést.

Peroni Capri
Peroni Nastro Azzurro Stile Capri

Jellemzők – Peroni Nastro Azzurro

Olaszország egyik kedvenc, zamatos világos söre, amelyben tökéletes egyensúlyban jelennek meg a kesernyés, citrusos, fűszeres ízek, amit egy meglepően gyors és tiszta lecsengés zár.

 • Típus: Lager (alsóerjesztésű)
 • Kiszerelés: palack (330 ml)
 • Összetétel: víz, árpamaláta, kukoricagríz, komló
 • Alkoholtartalom (ABV): 5,1%
 • Keserűség (IBU): N/A
 • Szín (SRM / EBC): N/A
 • Eredeti szárazanyag-tartalom (Balling): 11,5°
 • Származási hely: Olaszország (Róma / Bari)
 • Értékelés: Untappd / RateBeer

Jellemzők – Peroni Nastro Azzurro 0.0%

A Peroni Nastro Azzurro alkoholmentes változata.

 • Típus: Non-Alcoholic Beer (alsóerjesztésű)
 • Kiszerelés: palack (330 ml)
 • Összetétel: víz, árpamaláta, kukoricagríz, komló
 • Alkoholtartalom (ABV): 0,0%
 • Keserűség (IBU): N/A
 • Szín (SRM / EBC): N/A
 • Eredeti szárazanyag-tartalom (Balling): N/A
 • Származási hely: Olaszország (Róma / Bari)
 • Értékelés: Untappd / RateBeer

Jellemzők – Peroni Nastro Azzurro Stile Capri

A mediterrán életérzést magában hordozó, a trendeknek megfelelően könnyen iható lágert vezet be a Peroni. A Peroni Nastro Azzurro Stile Capri jellegzetes ízét a prémium minőségű olasz citromnak és az olajfalevélnek a kivonata teszi még egyedibbé.

 • Típus: Lager (alsóerjesztésű)
 • Kiszerelés: palack (330 ml)
 • Összetétel: víz, árpamaláta, kukoricagríz, komló, citrom kivonat, olajfalevél kivonat, természetes aromák
 • Alkoholtartalom (ABV): 4,2%
 • Keserűség (IBU): N/A
 • Szín (SRM / EBC): N/A
 • Eredeti szárazanyag-tartalom (Balling): N/A
 • Származási hely: Olaszország (Róma / Bari)
 • Értékelés: Untappd / RateBeer

Iszol te rendesen?

esemény italok érdekesség