A magyar fogyasztók egyre nagyobb előszeretettel kóstolnak új ízeket. Ezt felismerve, a Soproni az Óvatos Duhaj IPA után egy újabb sörkülönlegességet vezet be a magyar piacra, ami ezúttal a kesernyésebb, férfiasabb ízek rajongóinak kedvez. A Soproni Óvatos Duhaj APA egy olyan sörkülönlegesség, amely egyszerre épít a sörmanufaktúrák kreativitására és a nagy sörgyárak tapasztalatára, az IPA és Démon népszerűségére.

IPA után APA

Molnár Orsolya, a Soproni brand managere az online sajtótájékoztatón az újszülöttről így nyilatkozott:

Az IPA sikere után nem szerettünk volna hátra dőlni. A sörforradalomnak mi, nagy gyártók is azt köszönhetjük, hogy a fogyasztóink nyitottak a különböző sörtípusokra és a változatosságra. A Soproni Óvatos Duhaj termékcsaláddal arra törekszünk, hogy könnyen fogyasztható, a magyar ízléshez közel álló variánsokat kínáljunk a fogyasztóknak, ez alól nem kivétel az APA sem. Ezúttal is fontosnak tartottuk, hogy olyan terméket készítsünk, amely mindenkinél betalál, annál is, aki szereti a felsőerjesztésű söröket, de annál is, aki most próbálkozik először és nem mozdulna ki annyira a komfortzónájából.

A megbízható minőségben készülő Soproni Óvatos Duhaj APA 5,5%-os alkoholtartalmú szűretlen sör, könnyen iható, kellemesen kesernyés, egyedi és különleges illatú. A Chinook és Simcoe komlóknak köszönhetően az íze karakteres, komlós, de a felsőerjesztésű élesztőnek köszönhetően a virágos, gyümölcsös jegyek is visszaköszönnek, mint általában az ale söröknél.

Soproni Óvatos Duhaj APA
Soproni Óvatos Duhaj APA

Kísérletezés, együttműködés

A terméket a Soproni a fertőrákosi Krois Breweryvel szorosan együttműködve fejlesztette. Így a Soproni Óvatos Duhaj APA sörkülönlegességben egyszerre van jelen a Soproni és a HEINEKEN Hungária több évtizedes gyártási tapasztalata, és Mühl Erik, a Krois Brewery sörmesterének kreativitása.

Lehmajer Viktor, a Soproni sörmestere a társulásról elmondta:

A kis főzdék rugalmasak az innovatív megoldásokban, a kísérletezésben. Ezért döntöttünk úgy, hogy az APA fejlesztésnél bevonunk egy kisüzemet, a Krois Brewery-vel meg egészen természetes módon találtunk egymásra: egy üzemlátogatás, néhány megbeszélés és sörözés után hamar működni kezdett a kémia.

Mühl Erik hozzátette:

Nagyon örültünk és természetesen megtiszteltetésnek éreztük a felkérést. Mi a Krois-nál nem gondolkodtunk a döntésen, hanem egyből bele is vágtunk. Ezt azóta sem bántuk meg, sokat tanultunk és szinte folyamatosan tanulunk egymástól. Jó érzés, hogy egymás partnerei vagyunk, szakmailag tudjuk egymást támogatni. Bízom benne, hogy sikerült egy olyan sört megalkotni, ami sok ember kedvenc itala lesz.

Soproni Óvatos Duhaj APA
Soproni Óvatos Duhaj APA sörfőzők

A dobozos, illetve palackos kiszerelésű kék címkés Soproni Óvatos Duhaj APA októbertől található meg az üzletek polcain, ugyanabban az árszegmensben, ahol az IPA és a Démon. További sorsáról a fogyasztók döntenek!

Jellemzők – Soproni Óvatos Duhaj APA

  • Típus: American Pale Ale (felsőerjesztésű)
  • Kiszerelés: doboz (500 ml), palack (500 ml)
  • Összetétel: víz, árpamaláta, komló, komlókivonat, élesztő
  • Alkoholtartalom (ABV): 5,5%
  • Keserűség (IBU): N/A
  • Szín (SRM / EBC): N/A
  • Eredeti szárazanyag-tartalom (Balling): N/A
  • Származási hely: Magyarország (Sopron)
  • ÉrtékelésUntappd / RateBeer
Soproni Óvatos Duhaj APA
Soproni Óvatos Duhaj termékcsalád

Gyártó adatlap – Heineken Hungária


Iszol te rendesen?

esemény italok érdekesség