Cseh sörök ihlették

Egy, a Borsodi Sörgyár 45 éves hagyományaira építkező láger sör elkészítése lebegett a sörfőző mesterek szeme előtt. A sör különlegessége, hogy a Borsodi sörfőzői szabadkezet kaptak a receptúra összeállításában, melyet német és cseh sörök ihlettek – komlós, de nem túlzó keserű ízzel és illattal. Csak prémium, tiszta malátás főzet jöhetett számításba, mely testes, mégis könnyen fogyasztható, ekképp kukoricát nem tartalmaz.

A Borsodi Mester receptúrája régóta érlelődött valamennyi sörfőzőben, mindenki hozzátette a maga ötletét, megosztotta elképzelését a tökéletes láger sörről. A Németh András vezette csapatban olyan kolléga is dolgozott, aki az első, 45 évvel ezelőtti Borsodi főzet elkészítésében részt vett. A közösen megálmodott receptúrán nem történt változtatás, a végső verzióban is ezt kapják kézhez a fogyasztók.

Borsodi Mester
Született mestermű – szórólap

A Borsodi Mester egy mély aranybarna színű láger, ami kétféle komló és kétféle maláta felhasználásával készül. Alkoholtartalma 5%, és semmi köze a Tüzes/Jeges szortimenthez.

Németh András, a Borsodi sörfőző mestere úgy nyilatkozott:

Mindannyiunk életében vannak olyan pillanatok, amikor szeretnénk valami különlegessel megjutalmazni magunkat. A Borsodi Mester esetében kifejezetten arra törekedtünk, hogy egy olyan sört alkossunk, ami az ilyen pillanatokat még tökéletesebbé teszi. Büszke vagyok rá, hogy olyan sört sikerült készíteni, ami méltó a Borsodi Sörgyár 45 éves történetéhez és küldetéséhez. Őszintén mondhatom, hogy azzal, hogy egy ilyen különleges sört nagyban is lefőzhettünk, egy régi álmunk vált valóra.

Folyamatos a fejlődés

A Borsodi Sörgyár számára mindig is fontos volt, hogy az átalakuló piaci igényekhez alkalmazkodó innovációk és új termékek bemutatása mellett hű maradjon a vállalat hagyományos értékeihez, a hazai sörkultúra fejlesztéséhez és a folyamatos magas minőségű sörgyártáshoz. Az elmúlt évtizedekben olyan fejlesztéseket vezettet be a hazai piacra, mint például az első alkoholmentes, az első fémdobozos vagy legutóbb, az ország első, nitrogénnel dúsított csapolt világos söre, a Borsodi Nitro.

Borsodi Mester
Németh András, a Borsodi sörfőző mestere

Az vállalat fennállásának 45 éves évfordulója, és az új termék kapcsán Vuleta Zsolt a Borsodi Sörgyár ügyvezető igazgatója is a hagyomány és az innováció jelentőségét emelte ki:

Az idei jubileum alkalmából egy olyan innovációval szerettük volna megörvendeztetni a hazai sörkedvelőket, amely egyaránt támaszkodik a Borsodi sörfőző hagyományára, de ugyanakkor különleges új ízt is hoz – így született meg a Borsodi Mester. Büszkék vagyunk rá, hogy Bőcsön immár 45 éve ugyanolyan magas minőségben gyártjuk az ország egyik legkedveltebb sörét. Ennek alapja a munkatársaink tudása és tapasztalata, ezért is bíztuk sörfőző mestereinkre új sörünk elkészítését. Biztos vagyok benne, hogy sokak tetszését elnyeri majd.

És miért hívják Mesternek? Nos, ez elsősorban tisztelgés a Borsodi Sörgyár elmúlt 45 évében közreműködő valamennyi szakértő, illetve a mostani főzetet elkészítő, mesteri csapat előtt.

Idén április elejétől dobozos és üveges kiszerelésben a kis- és nagykereskedésekben országszerte kapható a Borsodi Mester, éttermekben és szórakozóhelyeken pedig csapolva is megkóstolhatják az érdeklődők.

Jellemzők – Borsodi Mester

  • Típus: Lager (alsóerjesztésű)
  • Kiszerelés: doboz (500 ml), palack (500 ml)
  • Összetétel: víz, árpamaláta (Pilzeni típusú és Müncheni), komló (Hallertau Magnum, Saaz)
  • Alkoholtartalom (ABV): 5,0%
  • Keserűség (IBU): N/A
  • Szín (SRM / EBC): N/A
  • Eredeti szárazanyag-tartalom (Balling): N/A
  • Származási hely: Magyarország (Bőcs)
  • ÉrtékelésUntappd / RateBeer

Gyártó adatlap – Borsodi Sörgyár


Iszol te rendesen?

esemény italok érdekesség