A Jägermeister lepárlómestere, Dr. Berndt Finke szerint az ötlet megszületése után 4 év kemény munkája következett. Az eredeti italban lévő 56 különböző gyógynövény, gyökér és fűszer közé újak kerültek és négy alkalom helyett ötször áztatják át a növényeket. A folyamat következő lépése az eredeti egyfázisú érleléstől eltérő kétfázisú érlelés, amely során a nagy hordókban érlelt macerátumhoz kis hordóban érlelt párlatot öntenek. Előbbire az „-5- extra intense macerates”, utóbbira a „double barrel matured” kifejezés utal a címkén. Az új üveg dizájnjának középpontjában egy kézzel készített Jägermeister logó áll, ami kihangsúlyozza a szuperprémium kategóriás likőr rézvörös színét. A Manifest egy testesebb, robusztusabb, komplexebb változata az eredeti Jägermeisternek, 38%-os alkoholtartalommal, nagyjából 10%-kal kevesebb karamellizált cukorral, sok naranccsal, kardamommal, ánizzsal, gyömbérrel és vaníliával.

jägermeister manifest

Enyhén hűtve, szobahőmérsékleten vagy koktélban ajánlják a fogyasztását. A szervírozása is különleges, hiszen az üveg formáját követő pohárba egy ún. diffúzoron keresztül csepeg át az ital, melynek eredménye nem csak egy látványos rituálé, hanem a tökéletes fogyasztási hőmérséklet is. A limitált kiadású Jägermeister Manifestből az első évben csupán 60.000 palack készül, és mindössze 11 országban – köztük Magyarországon – kerül bemutatásra.

A Jägermeister legújabb különlegességét olyan fogyasztóknak szánják, akik tudják, miről szól az élet, és a minőség és egyedi trendek iránti érzékenységüket is felkelti egy szuperprémium gyógynövénylikőr megkóstolása. Sikerült egy nagyon magas minőségű és magával ragadó italt alkotni, amely a hozzáértőket és a keserűlikőrök kedvelőit bizonyosan el fogja bűvölni.

Michael Volke, a Mast-Jägermeister SE elnöke:

A Manifesttel a Jägermeister ismét tanúbizonyságát tette a bátorságnak, hogy mindig legyünk mások, és írjuk újra a szabályokat. Ez az új termék bennünket a világ első olyan italgyártójává léptet elő, akik új kategóriát teremtettek a gyógynövénylikőr-szegmensben.

Nils Boese, a Jägermeister márkanagykövete:

A Jägermeister lepárlómestereinek sikerült egy nagyon magas minőségű és magával ragadó italt alkotniuk, amely a hozzáértőket és a keserűlikőr-kedvelőket bizonyosan el fogja bűvölni.


Iszol te rendesen?

esemény italok érdekesség