Ugyan nem a Tokaj GIN az első hazai gin, melyet alkotói a nemzetközi piacon sem féltettek megmérettetni, de az első, ami a piacvezető londoni szaklap, a The Spirits Business által évente megrendezésre kerülő THE GIN MASTERS versenysorozaton a legmagasabb, MASTER elismerésben részesült, illetve 2020 december végén bekerült a TOP 10 nyertes ginek közé is!

Gin Magazine - World's Best 2021
Gin Magazine – World’s Best 2021

THE GIN MASTERS

A versenysorozat 2008-as indulása óta mára a világ egyik legrangosabb szeszesitalipari megmérettetésévé nőtte ki magát, ahol az italokat összesen 16 különböző kategóriában értékelik a szakma legjobb érzékszerveivel rendelkező bírák. 2020-ban a THE GIN MASTERS kiírást két fordulóban rendezték meg. Összesen több mint 300 gint neveztek a világ minden tájáról, melyek közül a második fordulóban mindössze 11 italnak ítélték oda a MASTER minősítést, köztük a Tokaj GIN-nek!

Bernadette Pamplin, a világ legrangosabb párlatversenyeinek állandó ginszakértő bírája ezt írta róla:

Ez nem csak egy gin, hanem annál sokkal több! Komplex, csodálatos illata azonnal elárulja, hogy egy jól átgondolt itallal van dolgunk, mely varázslatos és merész, egyben elegáns, virágos íze hosszan elkísér a szájpadláson, majd földes finissel ér véget.

A Seven Hills Distillery egy kis kézműves whisky- és ginfőzde Bodrogkisfaludon, mely 2020 őszén nyitotta meg kapuit, és engedett betekintést az érdeklődőknek, hogy mit, miért és hogyan csinál annak érdekében, hogy helyi alapanyagokból világszínvonalú italokat készítsen.

Nem várt siker

Mészáros-Komáromy Dénes, a kis kézműves üzem tulajdonosa, és egyben lepárlómestere úgy nyilatkozott:

Ahhoz képest, hogy mi alapvetően whisky-t készíteni jöttünk ide, ez egy egész elfogadható eredmény… Félretéve a viccet, valójában el sem hisszük, hogy tegnap még egy zempléni kis parasztházban egyszerűen csak gint főztünk, majd mára kiderül, hogy ugyanitt a világ élvonalába tartozó italt készítjük! Természetesen minden italgyártó cég szeretne a termékeivel nemzetközi díjakat nyerni. De az, hogy ez nekünk a megnyitásunkat követően alig három hónapon belül, az első kereskedelmi tételünkkel sikerül… na ezt a legmerészebb álmunkban sem gondoltuk volna! Az meg külön öröm, hogy megmutathatjuk a világnak, hogy Tokaj-Hegyalja már rég nem csak a borról szól, hanem olyan új dimenziókkal is gyarapszik, melyek révén talán egyszer majd újra régi fényében tündökölhet.

Mészáros-Komáromy Dénes
Mészáros-Komáromy Dénes

Jellemzők – Tokaj gin

Csodálatos természeti környezetben, 21 különleges fűszer felhasználásával, kis mennyiségben készült kézműves desztillált gin. Tökéletes harmóniát teremt a zempléni erdők és mezők fás-virágos illatai között, kiegészítve azokat citrusokkal és a Tokaji Aszú egyik fontos alapanyagával, a hárslevelű szőlővel.

  • Típus: Gin
  • Kiszerelés: palack (700 ml)
  • Összetevők: víz, alkohol, cukor, boróka, erdei fenyőrügy, kubeba bors, bodzavirág, hársméz, pink grapefruit, feketeribizli, írisz gyökér, hárslevelű szőlő
  • Alkoholtartalom: 48,0%
  • Származási hely: Magyarország (Bodrogkisfalud)
Sevenhills Tokaj Gin - London Spirits Gold 2021
Sevenhills Tokaj Gin – London Spirits Gold 2021

Gyártó adatlap – Seven Hills Distillery


Iszol te rendesen?

esemény italok érdekesség