Mostantól autóvezetés előtt vagy korai munkakezdés miatt sem kell lemondani a Heineken-élményről: ezt ígéri a Heineken 0.0. A világ első számú nemzetközi prémium sörmárkája 2017-ben döntött úgy, hogy belép az alkoholmentes sörök piacára és Magyarországon is bevezeti a Heineken alkoholmentes változatát.

Alkoholmentes Heineken

A magyar fogyasztók 13 másik európai országgal egy időben tapasztalhatják meg az alkoholmentes Heineken frissítő, enyhén gyümölcsös ízét. Természetesen a Heineken védjegyévé vált A-élesztő az alkoholmentes változatból sem maradhat ki. Alkoholmentességének, alacsonyabb cukor- és kalóriatartalmának köszönhetően a tudatos életmódot folytatók számára is frappáns választás. Az új változat dupla főzéssel készül és a kiváló minőségű természetes összetevőktől lesz felejthetetlen társ az eddig nem megszokott sörpillanatokban is.

A terméket a prémium sörök kedvelőinek ajánlják azokra az alkalmakra, amikor nem tudnak, vagy nem szeretnének alkoholt fogyasztani. A termék előállításakor a Heineken sörfőző mesterei ügyeltek arra, hogy ne kelljen kompromisszumot kötnünk sem ízben, sem minőségben – így a 0% alkoholtartalom mellé az eredeti Heineken ízélményt kínálják. De hogy ez a legjobb alkoholmentes sörök versenyében mire elég?

Alkoholmentes Heineken
Alkoholmentes Heineken, palackban

Lőrincz Barbara, a Heineken senior brand managere hangsúlyozta:

A természetes alapanyagoknak, az egyedülálló receptúrának és a csúcstechnológiának köszönhetően, amelynek segítségével utólag vonjuk ki az alkoholt a sörből, a Heineken 0.0 minőségi sörélményt biztosít. Az alkoholmentes szegmensben egy friss, prémium, minőségi termék iránt komoly kereslet lehet Magyarországon is, így a Heineken 0.0 is sikerre számíthat. Most már bármikor, bárhol koccinthatunk egy jó Heinekennel!

Kell a sörbe alkohol?

A sör szeretete megosztja a magyarokat. Éppen annyian szeretik, mint akik különböző mértékben, de távolságot tartanak tőle. A sörbarátok közt közel kétharmados többségben vannak a nőkkel szemben a férfiak (65-35%). Életkor alapján vizsgálva a sörivókat, a 18-29 évesek körében a legmagasabb az affinitás.

Meglepő, de arra a kérdésre, hogy mit kedvelnek a sörivók a sörben, csak a férfiak 12 és a nők 9 százaléka választotta annak alkoholtartalmát. Ezt megelőzi a sör hűsítő, szomjoltó hatása (71, illetve 75%), íze (66, illetve 57%), a sörözés hangulata (56 és 46%). A nők pedig még a sör habját (17%) is jobban szeretik, mint annak alkoholtartalmát (9%).

Ugyanakkor, amikor arról kérdezte a Heineken 0.0 a kutatásban résztvevőket, hogy milyen okból kell gyakran lemondaniuk a sörfogyasztásról, a válaszok között kiemelkedtek azok, amelyek összefüggenek a sör alkoholtartalmával. A sörivók 56 százaléka a munkája, míg 53 százaléka amiatt szokott lemondani a sörfogyasztásról, hogy vezetnie kell. De közel minden negyedik válaszadó állította, hogy azért tartózkodik időnként a habzó ital élvezetétől, mert hatására esetleg úgy viselkedne, amit később megbánhat.

Alkoholmentes sört fogyaszt kisebb-nagyobb gyakorisággal a megkérdezettek több, mint fele (53%), a maradék 47 százalékuk elutasítja azt. Az elutasítás legfőbb okai az íz állítólagos különbsége, illetve a söriváshoz tartozó mámoros hatás hiánya.

Alkoholmentes Heineken
Alkoholmentes Heineken

Így készül a Heineken 0.0

A sörfőzőmesterek a nulláról indulva évekig kutattak, kísérleteztek és kóstoltak, míg végül megalkották ezt az egyedülálló receptúrát: a frissítő, gyümölcsös ízjegyek és a lágy maláta aromájának tökéletes egyensúlyát. Ez a sör kiérdemli a Heineken márkanevet, hiszen minden ízében egy megalkuvást nem tűrő, Heineken karakter, amelyet a természetes összetevők, és a különleges A-élesztő garantál immár 1873 óta. A Heineken 0.0 dupla főzéssel készül, természetes összetevők és a különleges A-élesztő felhasználásával. Az alkoholt természetes eljárással vonják ki a sörből, így alkotva meg a frissítő, gyümölcsös ízjegyek és a lágy maláta aromájának tökéletes egyensúlyát.

Alkoholmentes Heineken
Alkoholmentes Heineken

100% felelősség 0% alkohol – bármit is vezetsz!

Új perspektívával egészült ki a Heineken 0.0 When You Drive Never Drink – Ha vezetsz, soha ne igyál! – kampánya, felhívva a figyelmet arra, hogy a közlekedés bármely formáját választjuk, felelősen kell dönteni. Akár a volán mögé pattanunk be, akár biciklire ülünk, vagy elektromos rollerrel szeljük át a várost egy koccintás után, a helyes döntés az, ha mindezt tiszta fejjel tesszük. Így született meg a Riding Is Still Driving kampányüzenet.

A hazánkban is futó reklámokban a 2022-es szezonban McLaren Forma-1-es pilótája Daniel Ricciardo választja az alkoholmentes alternatívát, majd így gurul elektromos rolleren, míg Naomi Schiff W Series autóversenyző elektromos biciklivel teker haza sörözés után. A nemzetközi szereplők mellett hazai influencereket vont be a Heineken, Kőnig Anna a rollereseket képviselte egy Heineken 0.0-val koccintva, Kempf Zozó biciklis bravúrokkal, Szirmai Gergő deszkás trükkökkel szemléltette, hogy nemcsak a közlekedéshez szükséges józanság, de a sportolás is teljes koncentrációt igényel.

Alkoholmentes Heineken
Bármit vezetsz, akkor is vezetsz.

A HEINEKEN kiemelt célkitűzése, hogy fogyasztói számára ne csak alkoholmentes alternatívákat, hanem a tudatos választáshoz szükséges információkat is elérhetővé tegye, határozottan kiállva a felelős fogyasztás mellett. A Magyarországon 2007 óta kapható Heineken 0.0 ízben és minőségben is ugyanazt nyújtja, mint a Heineken® Original, persze alkohol nélkül. Így lehetőséget ad a megalkuvás nélküli sörélményre olyankor is, amikor valaki nem szeretne, vagy nem tud alkoholt fogyasztani – például, mert egy, kettő, vagy négy keréken gurul haza egy baráti találkozóról.

Jellemzők – Heineken 0.0

A Heineken 0.0 különlegessége, hogy a sört duplán főzik a híres Heineken A-élesztővel. Ezután az alkoholt eltávolítják a főzési folyamat végén, hogy a legjobb ízt kapják.

  • Típus: Non-Alcoholic Beer (alsóerjesztésű)
  • Kiszerelés: palack (330 ml, 500 ml), doboz (330 ml, 500 ml)
  • Összetétel: víz, árpamaláta, komló
  • Alkoholtartalom (ABV): 0,0%
  • Keserűség (IBU): N/A
  • Szín (SRM / EBC): N/A
  • Eredeti szárazanyag-tartalom (Balling): N/A
  • Származási hely: N/A
  • ÉrtékelésUntappd / RateBeer

Gyártó adatlap – Heineken Hungária


Iszol te rendesen?

esemény italok érdekesség