2022. április 1-én új nemzeti hungarikum született Békésszentadráson! A Szent András Sörfőzdében többszáz kísérlet végeredményeként, a legmagasabb tudományos és technológiai háttérrel, a békési emberek évtizedes szakértelmével született meg a kolbász és a sör tökéletes házasítása, a Nemzet Aranya, ami a magyar ember valóra vált álma is egyben. A kolbászos sör!

A békésszentandrási Szent András Sörfőzde mindig is élen járt a hazai kisüzemi sörfőzésben, a szakma technológiai és innovációs újításaiban, április 1-én viszont tényleg a Nemzet Aranyát töltötték a palackba. A  szentandrási kísérletezés, a csabai hagyományok, a gyulai precizitás, a tótkomlósi találékonyság és a szarvasi játékosság találkozik ebben a példanélküli hungarikum sörben, amit nem csak Békés megye, de az ország aranyának is mondott gasztronómiai csúcstermék inspirált, a kolbász.

Iható kolbász

A Szent András Sörfőzde hazánk legfelszereltebb kisüzemi sörlaborjában, a több évtizedes szakmai múlttal rendelkező laboros kollégák többszáz kísérlet eredményeként minden tudományos és szakmai kritériumot és precizitást szem előtt tartva, a sörfőzőmesterekkel közösen hónapokon át fejlesztették a kolbász és a sör házasítását, hogy ebből a lehető legösszetettebb és legfinomabb sör születhessen. Így született meg a minden ízében iható kolbász, a Nemzet Aranya, ami nem kisebb innováció, mint a kerék, a Viagra, vagy a WD40 feltalálása, és egyúttal történelmi mérföldkő is.

kolbászos sör
kolbászos sör

Áprilisi tréfa?

Az. Ugyanakkor dupla csavar! Vagyis a kolbászos sör, bár egy klasszikus áprilisi tréfának tűnik, mégsem az. A Nemzet Aranya elnevezés ugyan vicc, de a sör létezik, ez a TesztAndrás sörök legújabb darabja, a Gamma.41.

Jellemzők – Nemzet Aranya (TesztAndrás Gamma.41)

A Gamma.41 füstölt kolbász kenyérrel egy füstös sör 50% füstölt malátával, vastagabb testtel, pirospaprika őrleménnyel, paprikasűrítménnyel, köménymaggal és fokhagymával, hiszen Békésben nem csak a kerítés van kolbászból!

  • Típus: smoked beer (felsőerjesztésű)
  • Kiszerelés: palack (330 ml)
  • Összetétel: víz, árpamaláták (bükkfán füstölt, vienna, RedX, Melanoidin, festő), komló (Perle), sörélesztő (Fermentis S-04)
  • Alkoholtartalom (ABV): 5,6%
  • Keserűség (IBU): 12
  • Szín (EBC): 36
  • Eredeti szárazanyag-tartalom (Balling): 13,5°
  • Származási hely: Magyarország (Békésszentandrás)
  • ÉrtékelésUntappd / RateBeer

Gyártó adatlap – Szent András Sörfőzde


Iszol te rendesen?

esemény italok érdekesség