A tavalyi Borsodi Sörgyárban tett látogatásunk után már sejteni lehetett, hogy az ott mellékszálon bemutatott nano sörfőzőnek nem csak kedvtelésből alakították ki egy szobát… És melyik még ma is a legtrendibb újhullámos sörtípus? Na, melyik?

Borsodi IPA
Borsodi IPA – amivel mindenkit megleptek

Meglepetés

A Borsodi Sörgyár habos oldala önmagát is meglepve, hosszas kísérletek és ízpróbák után komoly lépésre szánta el magát, mikor bemutatták első saját felsőerjesztésű sörüket, a Borsodi IPA-t. Az új termék több különböző komló felhasználásával, tiszta malátából, kukorica nélkül készült. A termék külseje követi a Borsodi Hoppy-nál már megfigyelhető letisztultabb dizájnt, amely eltér a klasszikus Borsodi alapsörétől, megidézve az új termékek kísérletezőbb ízét.

Az újításokról és a friss sörkülönlegességről Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője az alábbiakat mondta el:

A Borsodinál mindig nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy folyamatosan figyeljük fogyasztóink igényeit, és portfóliónkat ennek megfelelően alakítsuk, fejlesszük. A Borsodi Hoppy sikere igazolta, hogy a hazai piacon valódi igény van a különleges sörök iránt. Ezt a közönséget szeretnénk most megörvendeztetni a Borsodi IPA-val is, ami reméljük számos baráti sörözés kedvelt itala lesz.

De ami ennél is közhelyesebb, az a dobozon is rajta, amolyan ars poetica:

Ismerős, de új. Borsodi, de IPA. Sör, de milyen! Olyan, mint egy váratlan fordulat egy átlagos napon, amit érdemes a haverokkal is megosztani. A Borsodira jellemző kesernyésség teszi az IPA sörök sajátosan citrusos és fűszeres ízvilágát igazán meglepővé. Már pattinthatod is.

Borsodi IPA
Borsodi IPA fadobozban, szalmaágyon

A Borsodi Sörgyár márciusban mutatta be a Borsodi Hoppy-t, ami egy különleges ízű, de mégis könnyen fogyasztható hoplágerként az észak-magyarországi vállalat új, speciális söröket felvonultató portfóliójának első tagja volt.

A nyári alkalmakra is ideális, 5 százalékos alkoholtartalmú Borsodi IPA ennek a termékcsaládnak a második tagja, de a magyar gyártású nagyüzemi IPA-k között csak a harmadik. De nézzük meg kronológiailag:

– Soproni IPA: 2017. március
– Dreher IPA: 2020. április
– Borsodi IPA: 2020. június

Ilyenkor persze mindenki arra kíváncsi, a három közül melyik a legjobb, melyikért nyúljon az ember a boltban? A sörbloggerek közt megy a nagy összehasonlítgatás, és tényleg csak nüanszokon múlik a dobogó legfelső foka, ugyanakkor a többség ezt más szempontok alapján éli meg. Valójában nem ez számít, csupán az, hogy országszerte létezik mindenki számára elérhető áron nagyüzemi IPA, és innentől minden vendéglátóhelyre is bekerülhet, csapra!

Adatlap – Borsodi IPA

  • Típus: IPA (felsőerjesztésű)
  • Kiszerelés: doboz (500 ml), palack (500 ml)
  • Összetétel: víz, árpamaláta, komló, élesztő
  • Alkoholtartalom (ABV): 5.0%
  • Keserűség (IBU): 38
  • Szín (SRM / EBC): N/A
  • Eredeti szárazanyag-tartalom (Balling): N/A
  • Származási hely: Magyarország (Bőcs)
  • ÉrtékelésUntappd / RateBeer
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Rend legyen már, katonás! Egy se lógjon ki a sorból, a spéci sörbolt burzsoá, a közért élni, közértben a kenyér mellé félve nyúlni az ünneplőbe öltözött ipiapacsért, mert a szokásosnál alig drágább, ez a klasszik beetetés, többfronton érik a kapás. ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ #félperces #asszociáció #kocsmablog #sör #dobozossör #sörösdoboz #nagyüzemisör #magyarsör #ipa #borsodi #borsodiszitu #borsodisörgyár #borsodisör #azélethabosoldala #borsodiipa #sopronisör #soproniipa #drehersör #dreheripa #háború #harc #küzdelem #csata #sörpremier #sörteszt #sörkóstoló #sajtóanyag #sajtótermék #termékminta #ajándék ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ Kövesd minden felületen a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát! – mert született e célra ezen a néven egy Facebook csoport! ░░░░░░░░░░░░▄▄░░░░░░░░ ░░░░░░░░░░░█░░█░░░░░░░ ░░░░░░░░░░░█░░█░░░░░░░ ░░░░░░░░░░█░░░█░░░░░░░ ░░░░░░░░░█░░░░█░░░░░░░ ███████▄▄█░░░░░██████▄ ▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█ ▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█ ▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█ ▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█ ▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█ ▓▓▓▓▓▓█████░░░░░░░░░█░ ██████▀░░░░▀▀██████▀░░

Kocsmablog (@kocsmablog) által megosztott bejegyzés,