A tavalyi Borsodi Sörgyárban tett látogatásunk után már sejteni lehetett, hogy az ott mellékszálon bemutatott nano sörfőzőnek nem csak kedvtelésből alakították ki egy szobát… És melyik még ma is a legtrendibb újhullámos sörtípus? Na, melyik?

Borsodi IPA
Borsodi IPA – amivel mindenkit megleptek

Meglepetés

A Borsodi Sörgyár habos oldala önmagát is meglepve, hosszas kísérletek és ízpróbák után komoly lépésre szánta el magát, mikor bemutatták első saját felsőerjesztésű sörüket, a Borsodi IPA-t. Az új termék több különböző komló felhasználásával, tiszta malátából, kukorica nélkül készült. A termék külseje követi a Borsodi Hoppy-nál már megfigyelhető letisztultabb dizájnt, amely eltér a klasszikus Borsodi alapsörétől, megidézve az új termékek kísérletezőbb ízét.

Az újításokról és a friss sörkülönlegességről Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője az alábbiakat mondta el:

A Borsodinál mindig nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy folyamatosan figyeljük fogyasztóink igényeit, és portfóliónkat ennek megfelelően alakítsuk, fejlesszük. A Borsodi Hoppy sikere igazolta, hogy a hazai piacon valódi igény van a különleges sörök iránt. Ezt a közönséget szeretnénk most megörvendeztetni a Borsodi IPA-val is, ami reméljük számos baráti sörözés kedvelt itala lesz.

De ami ennél is közhelyesebb, az a dobozon is rajta, amolyan ars poetica:

Ismerős, de új. Borsodi, de IPA. Sör, de milyen! Olyan, mint egy váratlan fordulat egy átlagos napon, amit érdemes a haverokkal is megosztani. A Borsodira jellemző kesernyésség teszi az IPA sörök sajátosan citrusos és fűszeres ízvilágát igazán meglepővé. Már pattinthatod is.

Borsodi IPA
Borsodi IPA fadobozban, szalmaágyon

A Borsodi Sörgyár márciusban mutatta be a Borsodi Hoppy-t, ami egy különleges ízű, de mégis könnyen fogyasztható hoplágerként az észak-magyarországi vállalat új, speciális söröket felvonultató portfóliójának első tagja volt.

A nyári alkalmakra is ideális, 5 százalékos alkoholtartalmú Borsodi IPA ennek a termékcsaládnak a második tagja, de a magyar gyártású nagyüzemi IPA-k között csak a harmadik. De nézzük meg kronológiailag:

– Soproni IPA: 2017. március
– Dreher IPA: 2020. április
– Borsodi IPA: 2020. június

Ilyenkor persze mindenki arra kíváncsi, a három közül melyik a legjobb, melyikért nyúljon az ember a boltban? A sörbloggerek közt megy a nagy összehasonlítgatás, és tényleg csak nüanszokon múlik a dobogó legfelső foka, ugyanakkor a többség ezt más szempontok alapján éli meg. Valójában nem ez számít, csupán az, hogy országszerte létezik mindenki számára elérhető áron nagyüzemi IPA, és innentől minden vendéglátóhelyre is bekerülhet, csapra!

Borsodi IPA – jellemzők

  • Típus: IPA (felsőerjesztésű)
  • Kiszerelés: doboz (500 ml), palack (500 ml)
  • Összetétel: víz, árpamaláta, komló, élesztő
  • Alkoholtartalom (ABV): 5,0%
  • Keserűség (IBU): 38
  • Szín (SRM / EBC): N/A
  • Eredeti szárazanyag-tartalom (Balling): N/A
  • Származási hely: Magyarország (Bőcs)
  • ÉrtékelésUntappd / RateBeer
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Rend legyen már, katonás! Egy se lógjon ki a sorból, a spéci sörbolt burzsoá, a közért élni, közértben a kenyér mellé félve nyúlni az ünneplőbe öltözött ipiapacsért, mert a szokásosnál alig drágább, ez a klasszik beetetés, többfronton érik a kapás. ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ #félperces #asszociáció #kocsmablog #sör #dobozossör #sörösdoboz #nagyüzemisör #magyarsör #ipa #borsodi #borsodiszitu #borsodisörgyár #borsodisör #azélethabosoldala #borsodiipa #sopronisör #soproniipa #drehersör #dreheripa #háború #harc #küzdelem #csata #sörpremier #sörteszt #sörkóstoló #sajtóanyag #sajtótermék #termékminta #ajándék ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ Kövesd minden felületen a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát! – mert született e célra ezen a néven egy Facebook csoport! ░░░░░░░░░░░░▄▄░░░░░░░░ ░░░░░░░░░░░█░░█░░░░░░░ ░░░░░░░░░░░█░░█░░░░░░░ ░░░░░░░░░░█░░░█░░░░░░░ ░░░░░░░░░█░░░░█░░░░░░░ ███████▄▄█░░░░░██████▄ ▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█ ▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█ ▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█ ▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█ ▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█ ▓▓▓▓▓▓█████░░░░░░░░░█░ ██████▀░░░░▀▀██████▀░░

Kocsmablog (@kocsmablog) által megosztott bejegyzés,

Gyártó adatlap – Borsodi Sörgyár


Iszol te rendesen?

esemény italok érdekesség