Napjainkban a gin a reneszánszát éli, ami nagyban köszönhető a Hendrick’s népszerűségének. Az egyedi ízvilágú, kézműves gin Skóciából indult világhódító útjára: sikerének titka a 11 fűszer mellett megjelenő rózsa- és uborkaeszencia. Egy ilyen varázslatosan egyedülálló ginből csakis kivételes gin-tonik készülhet: az uborkával díszített koktél elsőre talán furcsának tűnik, de az első korty után egyértelművé válik, hogy a Hendrick’s gin-tonik szokatlanul tökéletes.

Hendrick’s gin
Hendrick’s gin

A Hendrick’s Gin története

 • 1860 – Megszületik a Bennet lepárló üst
  Ebben az évben készíti el egy rézműves a Bennet lepárló üstöt Londonban. Bár csak csekély számú Bennet üstöt készítenek, ezekből is csupán az a kevés maradt fent, mely híressé vált a különlegesen erős és ízletes italokról. (Akkor még a Hendrick’s csak egy vágyálom volt.)
 • 1886 – Elkezd működni a családi vállalat
  Hét fia és két lánya segítségével William Grant Úr megépíti lepárlóját Skóciában. A Grants család egyetlen külső helyről kapott segítséget: egy hellyel-közzel működő kőfaragó ajánlotta fel szolgálatait.
 • 1948 – Létrehozzák a Carter-Head lepárló üstöt
  A Hendrick’s-nek szánt Carter-Head lepárló üstöt John Dore és Társa hozza létre. A Carter-Head nyaka viszonylag hosszú, tetejéről pedig pára segítségével ízesit, amivel igazán kellemes és friss szeszt állít elő. Bármilyen kiváló is a Carter-Head üst, mindig is igen ritka volt; mindössze pár darab létezéséről tudunk.
 • 1955 – Egy zseniális lélek száll le a Földre
  Lesley Gracie megszületik és már egészen fiatal korában elvarázsolja őt a különleges botanikus világ, az aromák és a lovak (a lovaknak természetesen nincs köze ahhoz a mesés ginhez, amit majd létrehoz, de a tényszerűség érdekében közöljük). 4 éves korában elkezdi a családját teákkal kínálni, melyeket különböző növényekből és ágakból készít. Szerencsére családja ezt is túléli, mint ahogy számos egyéb kísérletét és hóbortját.
 • 1966 – A sors csalafintasága
  Ekkor történt, hogy Charles Gordon, William Grant dédunokája megvásárolt két szokatlan lepárló üstöt egy aukción: az egyik egy elképesztően ritka Carter-Head volt, a másik pedig egy poros XIX. századi Bennet. (Ezek után még pontosan 33 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy eldöntse, mihez kezdjen ezzel a két csodálatos eszközzel.)
 • 1988 – Megkezdődik a keresés
  Charles Gordon beavatja hóbortos küldetésébe Lesley Gracie-t. Céljuk, hogy feltaláljanak egy elixírt a két teljesen különböző ősrégi üsttel. Bár sok érdekes párlat születik, egyik sem tűnt nekik elég rafináltnak. A két különleges lepárló üstben rejlő lehetőségek azonban teljesen elbűvölik őket, így aztán kitartóan kísérleteznek, hogy létrehozzanak valami egészen csodálatosat.
 • 1999 – A szokatlan győzelme
  Charles Gordon és Lesley Gracie rátalálnak végre valahára egy egészen különös fajta tökéletességre. A párlat különlegességét a botanikus növények izgalmas harmóniája adja, melyet tovább bolondít az uborka és a rózsa szokatlan keveréke. Akadályokat nem ismerve kiagyaltak egy különlegességében tökéletes italt, mely Hendrick’s gin néven válik később ismertté.

Mindezekből egyértelmű, hogy a márka elkötelezett híve a nem mindennapi dolgoknak. A Hendrick’s egy egyedülálló gin, amit azok értékelnek igazán, akik nem szokványos módon látják a világot. Ők a főszereplői a márka „Unusual Budapest” című filmjének, amelynek célja, hogy különleges nézőpontból láttassa Budapestet. A Hendrick’s Bonta Gáspár építészt, Daubner Anna divattervezőt, Fukui Yusuke japán festőművészt, Wossala Rozina gasztroszakértőt és Polgár Odett énekesnőt kérte fel, hogy mindennapjaikon keresztül mutassák meg a város általuk ismert arcát.

Hol innál egy pohár tökéletes Hendrick’s gin-tonikot?

Daubner Anna valamelyik parkra szavazna, de mostanában egy margitszigeti kis famóló a kedvenc helye. Fukui Yusuke számára az emberek adják a hely különlegességét, így teljesen mindegy, hol tartja a kezében. Wossala Rozina azt javasolja, térjünk be hozzá a BestiábaPolgár Odett: „Bárhol, bármikor!”, de kedvenc helye a Filozófusok tere.

Hendrick's gin
Hendrick’s gin élmény

Jellemzők – Hendrick’s gin

A Hendrick’s gin egyedülálló módon előállított, desztillált gin, Ayrshire-ból, Skóciából. A rendhagyó desztillációnak és a páratlanul különleges összetevőknek köszönhetően a Hendrick’s gin szenvedélyes rajongói tábora napról-napra növekszik szerte a világon. A Hendrick’s gin csak kis tételekben kerül lepárlásra, így a lepárlómester nagyobb kontrollt tud gyakorolni az eljárás során, mint nagyobb mennyiség előállításakor. A hagyományos gin ízesítőkön túl, mint a boróka, koriander vagy az angelikagyökér, két extra alapanyag is kerül a Hendrick’s ginbe. Először a körültekintően válogatott bolgár rózsa szirmaiból préselik ki az olajakat. Aztán jön az uborka. Összezúzzák a friss zöldséget, majd a pürét felhígítják hideg vízzel.

 • Típus: Gin
 • Kiszerelés: palack (700 ml)
 • Összetevők: víz, alkohol, cukor, boróka, koriander, angelikagyökér, bolgár rózsasziromolaj, uborka
 • Alkoholtartalom: 41,4%
 • Származási hely: Skócia (Ayrshire)

Iszol te rendesen?

esemény italok érdekesség