Hosszú hónapok termékfejlesztésének eredménye a Pécsi Sörfőzde újdonsága, a Pécsi Meggy Ale, amely figyelemfelkeltő csomagolásával, élénk színével, a meggy és a sör friss ízének jól kiegyensúlyozott kombinációjával a nyári szezon kedvelt frissítője lehet a meggyes sörök kedvelőinek körében.

Az új sör szűretlen, a benne található meggykoncentrátum együtt érlelődik a sörrel, így jóval intenzívebb, gyümölcsös ízeket biztosít a terméknek, garantálva a különleges fogyasztási élményt, az élénk, meggypiros színt és az átható, meggyes illatot. A termék receptjének kialakításakor fontos szempont volt, hogy a meggy friss, édeskés íze mellett a felsőerjesztésű alapsör karakterei is érvényesüljenek. A Pécsi Meggy Ale egyszerre édes, és a gyümölcshöz méltón, frissítően savanykás. Alkoholtartalma mindössze 4 százalék, így az ajánlott 4-7 Celsius fokos fogyasztási hőmérsékleten ideális nyári frissítő sör.

Pécsi Meggy Ale
Pécsi Meggy Ale – egy ismerős karakter

A termékfejlesztő csapat Hegyesné dr. Vecseri Beáta Kutatási- és Fejlesztési Igazgató, a Corvinus Egyetem Sör- és Szeszipari Tanszékének volt vezetője közreműködésével alkotta meg az új Pécsi Meggy Ale-t, a Pécsi Craft termékcsalád második tagját.

Mióta kisüzemi…

Ha már itt tartunk, a Pécsi Craft sorozat első szülöttje a 2018 szeptemberében debütált Pécsi APA. Ám a Pécsi Sörfőzde a közelmúltban több más innovációval is meglepte a fogyasztókat, úgy mint a Pécsi Bio sörcsalád, de gluténmentes söreivel is jelentős sikereket ért el. És ezen a ponton a fejlesztéseknek nyilván nincs vége. Nem kockáztatunk nagyot, ha a legnagyobb magyar kisüzemi sörfőzővé avanzsált sörfőzde szortimentjébe újabb népszerű sörtípusokat vizionálunk már a közeljövőben.

Hasonszőrűek csatája

Végezetül nézzünk egy ki-ki meccset, és lássuk milyen eredményre jutunk kicsit több, mint egy éve piacra vezetett Soproni Óvatos Duhaj Meggy Ale-t összekóstolva a Pécsi Meggy Ale-lel.

A dobozokon használt meggyszín, mintha csak egy színkódra lett volna kikeverve, jól mutatnak majd a boltok polcain egymás mellett. Ám a doboz tartalmát pohárba kiöntve szembetűnő a különbség! Az új kihívó, a Pécsi Meggy Ale sokkal fakóbb, áttetszőbb, habja laposabb, lényegesen gyorsabban leül. Illatában megint csak a soproniak meggyes söre emlékeztet jobban a valódi gyümölcsre. Azonban ízét tekintve már kevésbé egyértelmű a szitu: a duhaj meggy még mindig indokolatlanul édes, és inkább hasonlít egy jóféle üdítőre, míg a pécsiek verziója hordoz némi fanyarságot, kevésbé gejl, plusz a háttérből némi söríz is kikacsint, mi határozottan jól áll a műfajnak – feltételezve, hogy sörszerető ember jussa a Pécsi Meggy Ale, és nem olyanoké, akik pont azért választják ezt, mert a “rendes sört” nem isszák meg. Ahogy mondani szokás, a döntés nem egyértelmű, egyrészt ízlés, és a magyar néplelket ismerve, főként aktuális beszerzési ár kérdése.

Adatlap – Pécsi Meggy Ale

  • Típus: Fruit Beer (felsőerjesztésű)
  • Kiszerelés: doboz (500 ml)
  • Összetétel: víz, árpamaláta, komló, meggykoncentrátum
  • Alkoholtartalom (ABV): 4,0%
  • Keserűség (IBU): 11
  • Szín (EBC): 15
  • Eredeti szárazanyag-tartalom (Balling): 14°
  • Származási hely: Magyarország (Pécs)
  • ÉrtékelésUntappd / RateBeer
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Két út áll előttem. Az egyik sörtankokkal és gyümölcsfákkal szegélyezett, a másikról hiányzik az út, hiányoznak a gyümölcsfák, viszont ameddig a szem ellát, mindenhol sörtank van. ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ #félperces #asszociáció #kocsmablog #sör #nagyüzemisör #dobozossör #sörösdoboz #gyümölcsössör #meggysör #meggyale #pécsi #meggy #pécsisör #pécsicraftbeer #pécsisörgyár #ikertornyok #összehasonlítás #gyerekiarétre #küzdjünkmeg #söröspohár #papírszatyor #sajtóanyag #nyárköszöntő #termékbemutató #sajtótermék #budapest #csepel #termékminta #ajándék ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ Kövesd minden felületen a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát! – mert született e célra ezen a néven egy Facebook csoport! ░░░░░░░░░░░░▄▄░░░░░░░░ ░░░░░░░░░░░█░░█░░░░░░░ ░░░░░░░░░░░█░░█░░░░░░░ ░░░░░░░░░░█░░░█░░░░░░░ ░░░░░░░░░█░░░░█░░░░░░░ ███████▄▄█░░░░░██████▄ ▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█ ▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█ ▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█ ▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█ ▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█ ▓▓▓▓▓▓█████░░░░░░░░░█░ ██████▀░░░░▀▀██████▀░░

Kocsmablog (@kocsmablog) által megosztott bejegyzés,

Gyártó adatlap – Pécsi Sörfőzde


Iszol te rendesen?

esemény italok érdekesség