Magyarország első nagyüzemi meggy ale-jével visz újabb színt a sörkülönlegességek hazai kínálatába a Soproni. A 2019. április elsején a boltokba kerülő Soproni Óvatos Duhaj Meggy Ale a típus karakterjegyeit dobja fel a meggy friss, édeskés ízével. A szűretlen, felsőerjesztésű sörkülönlegesség valódi meggysör: a magyar fogyasztók egyik kedvenc gyümölcséből készült koncentrátum a sörrel együtt erjed. Ezáltal intenzitása és testessége sokkal meghatározóbb, mint azoknál az italoknál, amelyeket a sör erjedését követően ízesítenek.

Soproni meggyes – sikerre ítélve

A Soproni Óvatos Duhaj Meggy Ale-ben a meggy édes-fanyar ízjegye dominál – pontosan úgy, ahogyan a magyar fogyasztók igazán kedvelik. A Soproni célja, hogy az új sörrel még nagyobb választékot kínáljon, tovább bővítve az IPA, APA, Démon sörkülönlegességeket felvonultató Óvatos Duhaj családot.

Mottl-Molnár Orsolya group brand manager, aki kitért a termék bevezetését megelőző fogyasztói kutatásokra, amelyek egyértelműen a meggy ale-t hozták ki befutónak, azt mondta:

Az ale a hazai sörpiac legdinamikusabban fejlődő kategóriája, a meggy pedig egyértelműen hazai kedvenc a gyümölcsök között, ezért döntöttünk ezen kombó mellett.

Soproni Óvatos Duhaj meggy ale
Soproni Óvatos Duhaj meggy ale

A Soproni Óvatos Duhaj család sörkülönlegességeivel a Heineken Hungária a rendhagyóbb ízeket kedvelő fogyasztók kedvét keresi, azoknak szerezve ezúttal örömet, akik a gyümölcsös ízeket részesítik előnyben. A Soproni a jövőben is nagy hangsúlyt fektet az innovációra, az ízélményekre. Ezen törekvés jegyében speciális, edukációs célú ételpárosítási platformot indít útjára. A Soproni Óvatos Duhaj család legújabb, meggyes tagjához például sajtokat vagy édes-gyümölcsös sajttortát ajánlanak a szakértők.

A műfaj klasszikusait idéző Soproni Óvatos Duhaj Meggy Ale 4% alkoholtartalmú, kellemesen savanykás – értsd, nem gejl – sörkülönlegesség könnyen az idei kerti partik sztárja lehet, ha nőket is hívtok a buliba. A meggypiros különítmény április elején kerül a boltokba, és kizárólag dobozos kiszerelésben kapható.

Jellemzők – Soproni Óvatos Duhaj Meggy Ale

  • Típus: Fruit Beer (felsőerjesztésű)
  • Kiszerelés: doboz (500 ml), palack (500 ml)
  • Összetétel: víz, árpamaláta, fruktóz, meggylé koncentrátum, almalé koncentrátum, citromsav, természetes színezék, aroma, komlókivonat, élesztő
  • Alkoholtartalom (ABV): 4,0%
  • Keserűség (IBU): N/A
  • Szín (SRM / EBC): N/A
  • Eredeti szárazanyag-tartalom (Balling): N/A
  • Származási hely: Magyarország (Sopron)
  • ÉrtékelésUntappd RateBeer

Gyártó adatlap – Heineken Hungária


Iszol te rendesen?

esemény italok érdekesség