Van az úgy, hogy érdekes találatokat dob fel az Instagram alkohol témakörben releváns hashtag-ekre keresve. Néha magyar vonatkozásban is. Ilyen élmény volt anno a Beerjet Hungary felfedezése, de aktualitásában látom a kurázsit a womanspirithungary-ben is. Hogy a fotókon túl a kecses üvegben mi van? Egy különleges minőségű és ízvilágú vérvörös édes likőr, vagy miként a felirat arról árulkodik, maga a női lélek.

Mítosz – A Királynő Itala

A középkori Európában egy titokzatos magyar királynő megparancsolta az alkimistáinak és parfüm mestereinek, hogy készítsenek számára egy varázslatos nedűt, ami bűvkörében tartja hódolóit, megőrzi élete szépségét, megfiatalítja, gyógyít a bánatban és megvéd az ártó szándéktól.

A francia parfümőrök és alkimisták végrehajthatatlan kihívásnak találták e nemes cél beteljesítését. Ideáik szerint eme célok ötvözése egyetlen párlatban elérte minden tudásuk végső határát.

A kontinensen féltve őrzött gyógynövény és parfümreceptúrák tanulmányozása ihlette őket a Magyar Királynők Vizének (Eau de vie de la Reine de Hongroise) létrehozására.

Ez a varázslatos párlat egyedülálló hírnévre tett szert Európában, mivel megőrizte a királynő szépségét és fiatalságát.

Ennek a reneszánszát hozza vissza a Királynő Itala, olyan páratlan íz- és élményvilág harmónia létrehozásával, ami méltán vonja bűvkörébe a modern Európát is.

A Királynő Itala egy szofisztikált ízvilágot ötvöz a meggy illat aromájával, amely sötétvörös színpompában tündököl.

A Királynő Itala beavat egy úttalan utakon bejárt világba, csak találd meg te is a benned rejlő csodát, hogy királynővé válhass általa.

Irk Attila, a Woman Spirit brand tulajdonosa a termék honlapján annyiban ezt a legendát még kiegészíti:

A Woman Spirit brand 2018-ban jött létre, évtizedes termékfejlesztés eredménye jelenik meg ebben a varázslatos nedűben. Ez egy spirit típusú ital zamatos cuvée meggy felhasználásával vagy más néven az Eau de Vie, „élet itala”. Olyan italt szeretnék bemutatni Nektek, ami magába foglalja az életigenlést, a vitalitást és azt a misztikumot, amely minden nő lelkét áthatja és bennünk, férfiakban ébren tartja a tüzet. A Woman Spirit brand első itala megidézi azokat a könnyed mámoros ízeket, pillanatokat, amelyeket a női lélek kisugárzása, rezgése táplál és néha misztikusan sötét és körül ölel, néha gondtalan és féktelen de mi férfiak mindig kívánjuk a jelenlétét.

Javasolom, hogy ha megkóstolod, légy nyitott a bűvöletre, és ezt a vérvörös folyamot jégágyra helyezd és várd a pillanatot, hogy ékkőként varázsolj el bennünket FÉRFIakat.

Woman Spirit
Woman Spirit

Ötletből valóság

Szép dolog a körítés, segítenek a hangzatos szavak – ez adja el az első palack italokat, de a visszatérő vásárló a legnagyobb kincs. Így engem sokkal jobban érdekelt az ötlettől a megvalósításig tartó folyamat, és a terv, hogy miként lehet berobbanni egy merőben új párlattal az alkoholpiacra?

Irk Attila bevallottan amatőr. Szenvedélyből állt bele a saját magának kitűzött feladatba, miszerint készítene egy bolti forgalomba hozható minőségi italt. A kezdetekben pálinkával próbálkozott, de a végeredmény nem felelt meg nagyívű elvárásainak, viszont ihletet adott a folytatáshoz. Történt ugyanis, hogy egy évekre a pincében felejtetett meggyes-ágyas verzió frenetikus sikert ért el egy random kerti buli hölgytagjai közt, hogy abból még a hazaútra is csomagoltak. Ezzel be is lett lőve az irány, a megálmodott ital legyen a nők ízlésére hangolva.

Mit isznak ma a nők? Persze, long drinkben, koktélban bármi elmegy. Ezzel együtt kevés ital készül kifejezetten a számukra, a Bon-bon meggy és a Garrone Cherry már nem divat, viszont szépen fut fel az aromákkal ízesített szeszek és vodkák piaca. Pedig…

A Woman Spirit ezek közé kell beférjen, már ha valami jobbat akarsz. A Woman Spirit a gyakran visszataszító aromás pancsokkal szemben egy lehetséges minőségi alternatíva. Akár tisztán, 6 fokon, jéggel kínálva, akár Woman Spritzként – de szépen hangzik -, az Aperol Spritz konkurenciájaként. Vak tesztek alapján nem is lehet a két long drinket egy lapon említeni. A recept egyszerű: 4 cl spirit, jég, 1 dl tonik, egy szelet lime.

Woman Spirit
Woman Spritz – Legbelül a hercegnők is csajok!

Kóstoltatás

A kóstoltatás egyébként is fontos eleme a márkaépítésnek. A pálinka, meggysűrítmény, ivóvíz összetételű Woman Spirit egyre több rajongót szerez azzal, hogy menő lakókocsijukkal országszerte folyamatosan kínálják kisebb fesztiválokon, bulikon, bérelt helyük van a Siófok Plázson, arról nem beszélve, hogy több vendéglátóhelyre be vannak listázva a Gozsduban. Ugyanakkor nem egyszerű, mert nincs konkurenciája, így nem könnyű máshoz hasonlítani. A Panyolainak és Pannonhalminak van hasonló ágyas ízvilágú alacsony alkoholfokú pálinka alapú likőrje, aranyáron. Néha előjön a Cointreau narancslikőr neve, illetve a hozzáértők kevésbé ismert olasz, francia esetenként román prémium likőröket is emlegetnek, de az érezhető, hogy alig van a műfajban világmárka.

A visszajelzések alapján apróbb változtatások még várhatók. Így a Woman Spirit 0,35 literes kiszerelésének növelése 0,5 literre, hogy ne vesszen el az egyedi formájú, a Bond-lányt és a népművészeti értékeket egyszerre megidéző szitázott üveg sok más közt, és a 26%-os alkoholfok 24%-ra csökkentése, mert az egységára úgy olcsóbb lehet, ha emiatt kevesebb rajta a népegészségügyi termékadó.

Woman Spirit

És hogy hol kapható? Jelenleg a Manna ABC éjjel-nappali bolthálózat polcain. Persze személyes kapcsolataik révén a márka tulajdonosok keresik a módját, hogy nagyobb volumenben is jelen legyenek, akár benzinkutakon, hol az emberek ajándékot szoktak venni a szeretteiknek, vagy épp dohányboltokban, hol egy-egy buli előtt az emberek gyakran vásárolnak. Beszállítóik révén a kapacitás elvileg korlátlan, csupán a keresletnek kell felnőni a feladathoz. Aztán jöhet a világhírnév, és jöhetnek az újabb ízvariánsok!

Jellemzők – Woman Spirit

  • Típus: likőr
  • Kiszerelés: palack (350 ml, 500 ml)
  • Összetevők: gyümölcs sűrítmény, gyümölcspálinka, kezelt víz
  • Alkoholtartalom: 26,0%
  • Származási hely: Magyarország

Gyártó adatlap – Woman Spirit


Iszol te rendesen?

esemény italok érdekesség