A Borsodi Sörgyár Magyarországon 1997 óta forgalmazza a Belle-Vue Kriek Lambic sört, azonban eddig a márka kedvelői kizárólag csapolt formában élvezhették különleges fűszeres ízét. Mostantól, akár már piknikezés, vagy családi összejövetel alkalmával is koccinthatnak ezzel a klasszikus sörrel az ínyencek.

Sokak kedvence volt csapolva

Spiegel György, a Borsodi Sörgyár marketingigazgatója az új termék kapcsán kiemelte:

A Borsodi Sörgyár és a különleges belga sörök szerelmi története nagy múltra tekint vissza. Elég arra gondolni, hogy a Belle Vue Extra Kriek már több, mint két évtizede elérhető a portfoliónkban, sőt, vállalatunk fennállásának 25. évfordulóján a Borsodi támogatásával jött létre az első magyarországi tematikus söröző, a Belgian Beer Café. Örömmel tapasztaljuk, hogy a fogyasztóink is osztoznak velünk ezen a szenvedélyen, és szívesen választják belga különlegességeinket. Alkalmazkodva a fogyasztói igényekhez, most szerettük volna, ha ezt az élményt nemcsak vendéglátóhelyeken, hanem akár otthon is élvezhetnék.

Belle-Vue Extra Kriek
Belle-Vue Extra Kriek – lambic meggysör

A Belle-Vue Extra Kriek Brüsszel közelében termesztett meggy és fiatal lambic házasításából születik. A piros “bogyók” gyönyörű rubin színt, valamint illatos gyümölcsös aromát, kellemes savasságot és frissességet kölcsönöznek a sörnek.

A lambic a legősibb, napjainkban is létező sörtípus. Ezek a sörök irányított erjesztési folyamat helyett spontán erjedéssel készülnek, azaz a levegőben élő mikroorganizmusok hatására erjednek alkoholos itallá. A sörfőzést követően a lambicot évekig tölgyfahordókban érlelik, ahol az erjedés tovább folytatódik. Egy hagyományos lambic sör készítéséhez minimum három év szükséges. A lambic sörök vad ízekkel bírnak: savas, boros, gyümölcsös, fűszeres, fanyar és enyhén füstös.

Az új termék szeptember elejétől érhető el a boltokban, 0,33 literes, dobozos kiszerelésben, 4,1%-os alkoholtartalom mellett.

Jellemzők – Belle-Vue Extra Kriek

  • Típus: Lambic (spontán erjesztésű)
  • Kiszerelés: doboz (330 ml)
  • Összetétel: víz, árpamaláta, sűrített meggylé, búza, cukor, koncentrált bodzalé, meggy, aromák, komló, citromsav, koriandermag, narancshéj, édesítőszer
  • Alkoholtartalom (ABV): 4,1%
  • Keserűség (IBU): N/A
  • Szín (SRM / EBC): N/A
  • Eredeti szárazanyag-tartalom (Balling): N/A
  • Származási hely: Belgium (Brüsszel)
  • ÉrtékelésUntappd / RateBeer
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Pepsi Sziget. 1996. Kútról támadt a Cherry Coke. Fogtuk, rummal felhúztuk, jó volt. Kicsit mondjuk meggyes. Tökéletlen álca, gyakori csempészáru, semmi nem változott. Bár a játszóterek kamuüdítője most gyárilag dobozolt. ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ #félperces #asszociáció #kocsmablog #nemüdítő #majdnemcocacola #meggy #sör #meggysör #csajossör #belgasör #dobozossör #sörösdoboz #söröspohár #bellevue #extrakriek #bellevueextrakriek #lambic #hordóérlelés #sörkülönlegesség #doboz #ajándékdoboz #csoki #étcsoki #csokoládé #borsodisörgyár #termékminta #sajtótermék #sajtóanyag #ajándék #csepel ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ Kövesd minden felületen a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát! – mert született e célra ezen a néven egy Facebook csoport! ░░░░░░░░░░░░▄▄░░░░░░░░ ░░░░░░░░░░░█░░█░░░░░░░ ░░░░░░░░░░░█░░█░░░░░░░ ░░░░░░░░░░█░░░█░░░░░░░ ░░░░░░░░░█░░░░█░░░░░░░ ███████▄▄█░░░░░██████▄ ▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█ ▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█ ▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█ ▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█ ▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█ ▓▓▓▓▓▓█████░░░░░░░░░█░ ██████▀░░░░▀▀██████▀░░

Kocsmablog (@kocsmablog) által megosztott bejegyzés,


Iszol te rendesen?

esemény italok érdekesség