Tisztán árpamalátával készül a megújult Borsodi

A Borsodi Világost, a hazai fogyasztók egyik legkedveltebb sörét a Borsodi Sörgyár 1973 óta fejleszti és tökéletesíti. Ennek szellemében a vállalat 2022-ben megújította a termék receptúráját, ami márciustól kukoricadara nélkül, tisztán árpamalátából, komlóból, élesztő és víz felhasználásával készül a vállalat bőcsi üzemében. A megújult receptnek köszönhetően a Borsodi sör ízvilága kiegyensúlyozottabbá válik, de továbbra is jellemző rá a kellemes kesernyés íz és a csillogó aranysárga szín.

Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezető és kereskedelmi igazgatója elmondta:

A Borsodi sör immáron közel öt évtizede a folyamatosan bővülő portfóliónk alapja és töretlen népszerűsége mellett is úgy gondoljuk, hogy eljött az ideje a megújulásnak. A mostani receptváltás éppen olyan fontos számunkra, mint a 2018-ban indult gyárfejlesztési beruházásunk, vagy a sörkülönlegességekből álló, folyamatosan bővülő portfóliónk két évvel ezelőtt történt piaci bevezetése. Ezek a fejlesztések segítenek bennünket abban, hogy még jobban meg tudjunk felelni a fogyasztóink, a hazai sörkedvelők igényeinek, akik egyre inkább keresik és megkövetelik a folyamatos és magas minőséget.

Borsodi Világos sör
Borsodi Világos sör, kukoricadara nélkül

Itt a legújabb Borsodi Szitu

Az új Borsodi receptjének kidolgozása során a sörgyár számára kiemelten fontos volt, hogy az új íz ne csak kiegyensúlyozottabb és könnyebben fogyasztható legyen, de a Borsodi sör kedvelői számára is ismerős maradjon.

Spiegel György, a Borsodi Sörgyár marketingigazgatója az új íz kapcsán kiemelte:

A Borsodit mindig is az jellemezte, hogy a hagyományok megőrzése mellett bátran próbált ki új irányokat, ízeket. Legyen szó az első hazai ízesített sörről, a Borsodi Frissről, az első alkoholmentes sörről, a Borsodi Pólóról vagy éppen az első fémdobozos csomagolásról. Sosem ijedtünk meg a fejlesztésektől. Az új Borsodi sör egy hasonlóan nagy lépés, ugyanakkor a recept fejlesztése során folyamatosan bevontuk a márka rajongóit, hogy a hagyományokhoz leginkább illeszkedő, még kiegyensúlyozottabb ízvilágot hozzunk létre.

Borsodi Világos sör
Borsodi Szitu – megújult a Borsodi Világos sör

Az új recept alapján készülő Borsodi sör 2022 márciusától érhető el a boltokban dobozos, valamint üveges kiszerelésben, a csomagoláson nyárig jelezve, hogy az új recept szerint tisztán árpamalátával készült. Emellett a sörkedvelők márciustól a kedvenc borsodis éttermükben vagy sörözőjükben akár csapolva is kipróbálhatják a megújult Borsodit.

Jellemzők – Borsodi Világos

  • Típus: Lager (alsóerjesztésű)
  • Kiszerelés: doboz (500 ml), palack (500 ml)
  • Összetétel: víz, árpamaláta, komló
  • Alkoholtartalom (ABV): 4,5%
  • Keserűség (IBU): N/A
  • Szín (SRM / EBC): N/A
  • Eredeti szárazanyag-tartalom (Balling): N/A
  • Származási hely: Magyarország (Bőcs)
  • Értékelés: Untappd / RateBeer

Gyártó adatlap – Borsodi Sörgyár


Iszol te rendesen?

esemény italok érdekesség