Tisztán árpamalátával készül a megújult Borsodi
A Borsodi Világost, a hazai fogyasztók egyik legkedveltebb sörét a Borsodi Sörgyár 1973 óta fejleszti és tökéletesíti. Ennek szellemében a vállalat 2022-ben megújította a termék receptúráját, ami márciustól kukoricadara nélkül, tisztán árpamalátából, komlóból, élesztő és víz felhasználásával készül a vállalat bőcsi üzemében. A megújult receptnek köszönhetően a Borsodi sör ízvilága kiegyensúlyozottabbá válik, de továbbra is jellemző rá a kellemes kesernyés íz és a csillogó aranysárga szín.
Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezető és kereskedelmi igazgatója elmondta:
A Borsodi sör immáron közel öt évtizede a folyamatosan bővülő portfóliónk alapja és töretlen népszerűsége mellett is úgy gondoljuk, hogy eljött az ideje a megújulásnak. A mostani receptváltás éppen olyan fontos számunkra, mint a 2018-ban indult gyárfejlesztési beruházásunk, vagy a sörkülönlegességekből álló, folyamatosan bővülő portfóliónk két évvel ezelőtt történt piaci bevezetése. Ezek a fejlesztések segítenek bennünket abban, hogy még jobban meg tudjunk felelni a fogyasztóink, a hazai sörkedvelők igényeinek, akik egyre inkább keresik és megkövetelik a folyamatos és magas minőséget.
Itt a legújabb Borsodi Szitu
Az új Borsodi receptjének kidolgozása során a sörgyár számára kiemelten fontos volt, hogy az új íz ne csak kiegyensúlyozottabb és könnyebben fogyasztható legyen, de a Borsodi sör kedvelői számára is ismerős maradjon.
Spiegel György, a Borsodi Sörgyár marketingigazgatója az új íz kapcsán kiemelte:
A Borsodit mindig is az jellemezte, hogy a hagyományok megőrzése mellett bátran próbált ki új irányokat, ízeket. Legyen szó az első hazai ízesített sörről, a Borsodi Frissről, az első alkoholmentes sörről, a Borsodi Pólóról vagy éppen az első fémdobozos csomagolásról. Sosem ijedtünk meg a fejlesztésektől. Az új Borsodi sör egy hasonlóan nagy lépés, ugyanakkor a recept fejlesztése során folyamatosan bevontuk a márka rajongóit, hogy a hagyományokhoz leginkább illeszkedő, még kiegyensúlyozottabb ízvilágot hozzunk létre.
Az új recept alapján készülő Borsodi sör 2022 márciusától érhető el a boltokban dobozos, valamint üveges kiszerelésben, a csomagoláson nyárig jelezve, hogy az új recept szerint tisztán árpamalátával készült. Emellett a sörkedvelők márciustól a kedvenc borsodis éttermükben vagy sörözőjükben akár csapolva is kipróbálhatják a megújult Borsodit.
Jellemzők – Borsodi Világos
- Típus: Lager (alsóerjesztésű)
- Kiszerelés: doboz (500 ml), palack (500 ml)
- Összetétel: víz, árpamaláta, komló
- Alkoholtartalom (ABV): 4,5%
- Keserűség (IBU): N/A
- Szín (SRM / EBC): N/A
- Eredeti szárazanyag-tartalom (Balling): N/A
- Származási hely: Magyarország (Bőcs)
- Értékelés: Untappd / RateBeer
Gyártó adatlap – Borsodi Sörgyár
- Telefon: +36 80 911 034
- Cím: 3574 Bőcs, Rákóczi utca 81.
- Facebook: –
- Instagram: –
- Web: https://borsodisorgyar.hu/
- E-mail: vevoszolgalat@molsoncoors.com
Iszol te rendesen?
Számzárral lezárt fadobozban hozta a futár az új receptúrájú Borsodi Világost. Vagyis a tartalma egészen addig meglepetés volt, míg a 469-es feloldókódot egy online sajtóeseményen el nem árulták, ami a Borsodi Sörgyár munkavállalóinak számára utalt. A megújult kukoricamentes termék fejlesztése közel két évig tartott, mert egyszerre volt cél az eddigi Borsodi Világos fogyasztókat nem elveszíteni, és azok mellé újakat bevonzani. Ami érdekes, hogy ezt a történetet 2019. februárjában a Dreher Gold kapcsán már hallottuk. Felkészül a Soproni klasszikus? További infó, hogy a Borsodi Mester ezzel együtt sem tűnik el a palettáról, és mi több, a jövőben a Borsodi szortiment többi tagja is kukoricadara nélkül készül.