Többek között hársfa, akác- és búzavirágszirom is került a prémium pálinkáiról ismert Márton János főzdéjében készült kézműves ginbe, amit jellegzetes kék színe miatt Búzavirág névre kereszteltek. Az ital kifejezetten a magyar fogyasztók ízlésvilágára szabva készült, 24 összetevőből. A kézműves gin mellé fűszerkészlet is jár majd, amiben borókabogyó, rozmaring és kakukkfű is lesz.

Búzavirág gin
Búzavirág gin gyártás

Viszkei Ágnes, a Búzavirág gin társtulajdonosa elmondta:

Világszerte robbanásszerűen megnőtt a gin iránti kereslet, ami elsősorban a kézműves ginek megjelenésének köszönhető. A helyi ginmanufaktúrák lokálisan ismert alapanyagokat használnak, ami miatt a közönség is nyitottabbá vált az italra. Ráadásul több, mint 160 összetevőből lehet gint készíteni, ami sokkal több kreativitást enged meg a főzőmestereknek, mint az egyéb tömény italoknál. Külföldön pedig ugyan ez a helyzet a fogyasztókkal is: egyre népszerűbb a gin jéggel, és olyan fűszerekkel, amikkel saját magunk ízesíthetjük.

Búzavirág gin
Búzavirág gin palackozás

A divat diktál

Az új kézműves gin tulajdonosa szerint megállíthatatlan a ginforradalom Magyarországon. Azokban az országokban, ahol a gin forradalma előbb megérkezett, már nem isszák cukros tonikkal, a fogyasztók inkább új ízeket keresnek. Ahogy fejlődik a fogyasztási kultúra, úgy finomodik az igény is a különlegesebb, kézműves ginre, mint önállóan fogyasztható italra.

A Búzavirágból idén mindösszesen 3 főzet készül, azaz 900 palack kerül piacra a világoskék györkönyi ginből. November elejétől számos vendéglátóhelyen, ital-nagykereskedéseknél és a nemzetközi METRO láncolat polcain is elérhetővé válik, utóbbi helyen díszdobozos változatban is kapható majd.

Búzavirág gin
Búzavirág Hungarian Craft Dry Gin

Jellemzők – Búzavirág gin

  • Típus: Gin
  • Kiszerelés: palack (700 ml)
  • Összetevők: víz, alkohol, cukor, fűszerek és vadvirágok (borókabogyó, rozmaring, kakukkfű, szegfűbors, búzavirág szirom, bodza, hárs, akác)
  • Alkoholtartalom: 40,0%
  • Származási hely: Magyarország (Györköny)

Gyártó adatlap – Brebis Magyarország


Iszol te rendesen?

esemény italok érdekesség