Új szereplő a sörfesztiválok tengerén!

Hosszú ideje érett a Beerselection Craft Beer Store and Bar sokat látott és tapasztalt hedonistákból álló csapatának fejében a gondolat, hogy összegyúrjanak egy olyan sör és gasztro hangsúlyos fesztivált, ami egy kis izgalmas, laza, mégis professzionális sziget a fesztiválok tengerén. És most összehozták. Hagyományteremtő szándékkal, az Ugar Brewery / Yes I Brew-val közös szervezésben. Ez a Placc fesztivál. És mi ez a logó? A margitszigeti víztorony két sörösüveggel.

Placc fesztivál
Placcs

Hedonista hétvége a zöldben

Ahol minden jó és minőségi dologból – legyen az sör, bor, cider, gin, whisky, rum, kávé, fagylalt, croissant, nápolyi pizza, BBQ, streetfood, chili – van egy kicsi. Ahol a csúcskategóriás italokat kereső gourmet is megtalálja a maga számítását, ahol az a barát sem marad hoppon, aki nem rajong annyira a sörökért, de még a kutya vagy a család fiatalabb tagjai is jól érzik magukat, miközben megkímélnek a szervezők a kötelező pohárvásárlástól, tokenektől vagy épp a fizetős WC-n való bosszankodástól.

Ahol kényelmes környezetben, vezetett kóstolókkal, master classokkal, zenével, piknik és pihenősarokkal várnak, miközben a pultokon és a hűtőkben a legjobb hazai és külföldi főzdék ivós és extralimitált főzetei egyszerre vannak jelen, és ahol az elővételes jegy ára lefogyasztható a Beerselection pultoknál!

Placc fesztivál
Placc fesztivál a Margitszigeten

Kiállítók

A kétnapos rendezvényre meghívást kapott a hazai gasztroszcéna krémje. Így a legalább 60 sörcsapot és többszáz dobozos sört felvonultató kisüzemi sörfőzdék mellett lesz őszinte borászat, ciderüzem, tonikos, long drinkes és gin stand, kávépörkölő manufaktúra, minőségi kovászos pékség, és jól ismert foodtruck.

Júniusban irány a Margitsziget!

Mindez a Kristály-színtérben, frissen felújított art deco környezetben, klimatizált térben. A Placc színhelyéül szolgáló egykori ásványvíz üzem beltereit a “Polgári Serfőző” számtalan ipari- és lakóépületét is jegyző Vidor Emil tervezte, de ez még nem minden, mert a Margitsziget ősfái alatt terül el a hozzá tartozó kert. Tágas, világos, zöld, egyszerre kül- és beltéri, vagyis részben esővédett. A Margit hídtól mindössze 5 perc sétára, kerékpártárolóval, június 9-10 között.

Placc fesztivál
Kristály színtér

Az ország söre 2023

Az Ország Söre koncepciója a közösségen alapszik. Így a Beerselection közönsége megszavazta, hogy milyen ízű legyen a sör, és milyen alapanyagok kerüljenek bele. Ez alapján az ország söre 2023-ban egy IPA lesz, amit az Ugar Brewery főz le, aminek premierje a Placc fesztiválon lesz.

Placc fesztivál
Ország söre 2023

A zene szól

A belső terekben a meghívott DJ-k felelnek a jó közízlésnek megfelelő “chill zone” háttérzenéről, míg a kinti részen egy három fős zenekari trió gondoskodik az utcazene típusú koncertélményről.

Korsók és poharak

Nincs kötelező üvegpohár, repohár, díszpohár, ellenben lehet hozni otthontól bármilyet, aminek nem lyukas az alja, és nem penészes a széle. Aki ilyennel nem készül, eldobható műanyag poharat kap – jobb híján. Korlátozott számban üvegpoharak vásárolhatók.

Placc fesztivál
Placc sörcsapok

Masterclass előadások

A Placc fesztivál két napján, két emeleti különteremben 6 nagyon különböző előadást tartanak a szervezők. Bevezető, haladó és értő közönségnek szánt kurzusok egyaránt vannak, ezzel is szolgálva azt a célt, hogy széles célközönséghez szóljanak, az érdeklődőkből tudatos fogyasztókat faragjanak.

Belépőjegy és fizetés

A Placc fesztiválon elférnek sokan, de a helyek száma nem végtelen. Csak az elővételes jegyek fogyaszthatóak le teljes mértékben, a helyszínen megvásárolt napijegyek árának csak a fele. Elővételes belépőjegyek a Cooltix weboldalán vásárolhatók.

  • Napijegy, 2.000 Ft
  • Masterclass jegyek + napijegy, 3.500 Ft / 5.000 Ft / 6.000 Ft / 20.000 Ft

14 éven alul belépőjegy vásárlása nem szükséges. A belépőjegyet a helyszínen karszalagra váltják, amivel a rendezvény elhagyása után is vissza lehet az adott napon térni.

A Placc fesztivál minden standján egyaránt lehetőség nyílik bankkártyás, illetve készpénzes fizetésre.

Nyitvatartás

  • 2023. június 9. (péntek) 12–24
  • 2023. június 10. (szombat) 10–24

Esemény


Iszol te rendesen?

esemény italok érdekesség