A sörfőző szakértelemnek és a Staropramen örökségének köszönhetően ez az új, könnyed pilseni láger a lágy íz, a megszokottnál alacsonyabb alkoholtartalom és a merész ízvilág különleges elegyét kínálja. Az új, frissítő sör, melyet Prága ihletett, 2021. áprilisától elérhető Magyarországon dobozos, valamint üveges kiszerelésben.

A híres sörfőzőmester, Michael Trnka inspirálta a receptet, aki 28 évet töltött a Staropramennél a 19. század végén. Bár az erősebb sörfajták népszerűbbek voltak abban az időszakban, Trnka inkább a hagyományos területen kívülre kalandozott és felülírta a megszokott sörfőzési technikákat egy telt, mégis lágy, könnyed sört keresve. Az általa megalkotott sör a cseh sör hagyományok előtt tisztelgett, miközben egy modernebb korszak felé nyitott. Hitt abban, amit mások lehetetlennek gondoltak – abban, hogy létre tud hozni egy lágy, alacsonyabb alkoholtartalmú sört, miközben megtartja az íz gazdagságát. Ezt alapul véve alkották meg a Staropramen sörfőző mesterei a PRAHA receptjét, egy modern, ízében kompromisszumot nem ismerő sört, ami Prágáról és annak különböző arcairól mesél.

Staropramen Praha
Staropramen Praha

Spiegel György, a Borsodi Sörgyár marketing igazgatója elmondta:

Büszkén mutatjuk be a Staropramen család új tagját, a PRAHA-t, egy lágy, merész ízvilágú sört, amely inspiráló és kielégíti az új generációk igényeit. Tisztában vagyunk vele, hogy fogyasztóink mindig a merész, új ötleteket és a modern, kreatív és izgalmas márkákat keresik, amik tükrözik saját értékeiket. Láttuk a felnőtt fogyasztók új generációjának körében elterjedt trendet, miszerint újabb és újabb sörfajtákra vágynak, azonban ízvilágban nem hajlandóak kompromisszumot kötni. A PRAHA-ban egyesül Prága merészsége és a pilseni lágerek könnyedsége. Célja, hogy ezzel a könnyed, mégis merész ízével népszerű sörré váljon, amivel tökéletesen illeszkedik minden fogyasztási alkalomhoz.

Magyarországon kívül a PRAHA Bulgáriában, Horvátországban, Szlovéniában, Bosznia-Hercegovinában és Szerbiában elérhető. Hazánkban az új terméket a Borsodi Sörgyár a cseh licensz alapján gyártja.

Jellemzők – Praha by Staropramen

Prága merészsége a pilseni lagerek könnyedségével.

  • Típus: Pale Lager (alsóerjesztésű)
  • Kiszerelés: doboz (500 ml), palack (500 ml)
  • Összetétel: víz, árpamaláta, árpa, komló
  • Alkoholtartalom (ABV): 4,0%
  • Keserűség (IBU): N/A
  • Szín (SRM / EBC): N/A
  • Eredeti szárazanyag-tartalom (Balling): N/A
  • Származási hely: Magyarország (Bőcs)
  • ÉrtékelésUntappd / RateBeer

Gyártó adatlap – Borsodi Sörgyár


Iszol te rendesen?

esemény italok érdekesség