A 2018-ban negyedszázados jubileumát ünneplő Szent András Sörfőzde elismerésekben és fejlesztésekben gazdag 25 esztendőt tudhat a háta mögött. A Szent András sörfőzdében álmodták meg az ország első valódi gyümölcsből készült meggyes sörét, ami a Fekete elnevezésű tradicionális baksörrel egyetemben idáig a legtöbb díjat söpörte be. Mára a főzde portfóliójában mintegy 18 féle sörtípus található, melyet az év minden szakában főzött szezonális különlegességek egészítenek ki.

A 2011-ben az év sörfőzdéjének választott békésszentandrási kisüzem nem titkolt célja, hogy a sörivást valódi gasztronómiai eseménnyé nemesítse, és teszi ezt állandó minőségi alapanyagokkal, a megszokott típusok receptjeinek tökéletesítésével, és az új trendekkel való kísérletezéssel.

Az elmúlt évtizedekben a magas gyümölcstartalmú prémium sörök és a Szent András Sörfőzde neve egybeforrott. Meggyes és Szilvás söreik messze a legnépszerűbbek, minőségi etalonként vannak jelen az olcsósított nagyüzemiek mellett a hipermarketek polcain, így országszerte elérhetőek mindazoknak, akik a sörök tekintetében semmiféle kompromisszumra nem törekszenek.

Szent András Áfonyás Ale
Szent András Áfonyás Ale

A békésszentandrási családi kisüzem ezúttal sem adta alább, literenként közel egy tálca áfonyát gurított legújabb valódi gyümölcsből készült sörébe, ami egy 4%-os alkoholtartalmú, könnyű, nyári Áfonyás Ale. A Meggyes Sör és Málnás Búza legújabb felsőerjesztésű kistestvére nemcsak igazi gyümölcsbomba, de egyszerre játszik a savakkal, édes ízekkel és a komlókeserűvel, így alkot tökéletes harmóniát. Ez a blond ale alapjára varázsolt, kékáfonya és tőzegáfonya felhasználásával készült Áfonyás Ale a hazánkban kapható gyümölcsös sörök új alternatívája lett. Egy vízparti pihenéshez, napsütéses piknikhez, vagy egy könnyed nyári desszert mellé is tökéletes kiegészítő. Az új áfonyás sör 2020. július második felétől érhető el a főzde sörözőjében, webshopjában és a kisüzem kereskedelmi partnereinél. Csak össze ne keverjétek a Csíkivel!

Jellemzők – Szent András Áfonyás Ale

Ez a magas gyümölcstartalmú, kékáfonya és tőzegáfonya felhasználásával készült Áfonyás Ale tökéletes harmóniája az édes és a savanykás ízeknek, literenkénti 150 grammos gyümölcstartalmával pedig pont olyan, mintha gyümölcsbe harapnál. Egy vízparti pihenéshez, napsütéses piknikhez, vagy egy könnyed nyári desszert mellé is tökéletes kiegészítő.

  • Típus: Fruit Beer (felsőerjesztésű)
  • Kiszerelés: palack (330 ml)
  • Összetétel: víz, árpamaláta (pilseni és pörkölt maláták), komló (Hallertau Perle), sörélesztő, kékáfonya, tőzegáfonya
  • Alkoholtartalom (ABV): 4,0%
  • Keserűség (IBU): 10
  • Szín (EBC): N/A
  • Eredeti szárazanyag-tartalom (Balling): 11,0°
  • Származási hely: Magyarország (Békésszentandrás)
  • ÉrtékelésUntappd / RateBeer

Gyártó adatlap – Szent András Sörfőzde


Iszol te rendesen?

esemény italok érdekesség