A Borsodi Sörgyár tavaly mutatta be új portfoliójának első két tagját, az extra komlós Borsodi Hoppy-t, valamint a vállalat történetének első felsőerjesztésű termékét, a Borsodi IPA-t. Mindkét termék nagy siker lett a fogyasztók körében, így a Borsodi Sörgyár idén tavasszal a Borsodi Meggy Ale bevezetésével folytatja a sort.

Az „ale” típusú sörök felsőerjesztéses technológiával készülnek, az eljárás először a középkori Belgiumban és Nagy-Britanniában tett szert népszerűségre, ám azóta sikeresen meghódította a sörkedvelők szívét világszerte. Intenzív ízkaraktere a többféle komló és maláta összetevőin alapszik, amit gyakran a sörrel együtt érlelt gyümölcsök mélyítenek tovább.

Az idei év legfrissebb Borsodi újdonságáról elmondható, ahogy az új portfólió egészéről; fő lényegét az úgynevezett „Borsodis csavar” adja.

Spiegel György, a Borsodi Sörgyár marketing igazgatója, hozzátette:

Hétköznapjaink során számos meglepetés érhet, legyen az egy teljesen új ízvariáció, amivel még nem találkoztunk az itthoni boltok polcain, vagy amikor egy régen várt ismerőst látunk a portfólióban. A Borsodi Meggy Ale esetében a lédús meggyel érlelt ale sörrel egy savanykás és édes ízösszhang fordulatos élményét kapják a fogyasztók, és pont ez teszi igazán frissítővé egy forró nyári napon. Vízparti kikapcsolódás, sütögetés a barátokkal vagy egy vacsora kettesben, a Borsodi Meggy Ale mindig tökéletes választás.

Folyamatos a fejlődés

Az újdonságot körültekintő előkészítés előzte meg. Az új termék fontos részét képezi a Borsodi Sörgyár stratégiájának, melynek középpontjában a hosszú távú építkezés, a hagyományok tisztelete mellett a folyamatos fejlődés áll. Ennek jegyében a Borsodi Sörgyár a tavalyi évben lezárta története legnagyobb beruházását, amelynek köszönhetően a bőcsi üzem kapacitása 2,5 millió hektoliterre bővült, amely így már a Molson Coors regionális központja.

Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője és kereskedelmi igazgatója elmondta:

A Borsodi Sörgyárnál mindig a kereskedelmi partnereink és fogyasztóink igényeit szem előtt tartva végezzük fejlesztéseinket, ezzel lehetővé téve, hogy a magas színvonalon tudjuk kiszolgálni a hazai sörkedvelőket. Ennek jegyében fejlesztettük az üzemünket és vezettük be az új portfóliónkat. A Borsodi Hoppy és a Borsodi IPA tavalyi sikere igazolta számunkra, hogy jó úton haladunk, ezért döntöttünk úgy, hogy idén tovább bővítjük a kínálatunkat.

A Borsodi Meggy Ale 2021. márciusában jelenik meg a boltok polcain dobozos kiszerelésben.

Jellemzők – Borsodi Meggy Ale

Igen. Itt a mélyvörös Borsodi Meggy Ale, a kiegyensúlyozott és gyümölcsös ízvilágú sörök egyik klasszikusa, ahogy a Borsodinál készítik. A felsőerjesztett sört együtt érlelik a zamatos meggylével, hogy édes, de meggyesen fanyar íze minden meglepő alkalomhoz illő legyen.

  • Típus: Fruit Beer (felsőerjesztésű)
  • Kiszerelés: doboz (500 ml), palack (500 ml)
  • Összetétel: víz, árpamaláta, gyümölcscukor, meggylé sűrítmény, citromsav, természetes színezék, természetes aroma, komló, élesztő
  • Alkoholtartalom (ABV): 4,0%
  • Keserűség (IBU): 20
  • Szín (SRM / EBC): N/A
  • Eredeti szárazanyag-tartalom (Balling): N/A
  • Származási hely: Magyarország (Bőcs)
  • ÉrtékelésUntappd / RateBeer

Gyártó adatlap – Borsodi Sörgyár


Iszol te rendesen?

esemény italok érdekesség